Πολιτική
Κυριακή, 11 Νοεμβρίου 2007 11:26

ΠΑΣΟΚ: H ώρα της κάλπης

Ανοιξαν στις 9 το πρωί οι κάλπες για την ψηφοφορία για την ανάδειξη της ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ. Με ομόφωνη απόφαση της αρμόδιας επιτροπής η ψηφοφορία θα παραταθεί κατά μία ώρα, δηλαδή μέχρι τις επτά, σε 1.491 εκλογικά κέντρα και περίπου 3.000, εκλογικά τμήματα. Η όλη διαδικασία θα υποστηριχθεί από 34.000 άτομα, από τα οποία τα 4.000, περίπου, θα είναι χειριστές ηλεκτρονικών υπολογιστών. Οι κ.κ. Γιώργος Παπανδρέου, Ευάγγελος Βενιζέλος και Κώστας Σκανδαλίδης ολοκλήρωσαν την προεκλογική δραστηριότητά τους.

Την ενότητα του ΠΑΣΟΚ εγγυάται η βάση του Κινήματος, που αποτελεί τον κυματοθραύστη των νέων διχαστικών κηρυγμάτων,τονίζει ο κ. Παπανδρέου.

Ανοιξαν στις 9 το πρωί οι κάλπες για την ψηφοφορία για την ανάδειξη της ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ. Ανοιξαν στις 9 το πρωί οι κάλπες για την ψηφοφορία για την ανάδειξη της ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ. Με ομόφωνη απόφαση της αρμόδιας επιτροπής η ψηφοφορία θα παραταθεί κατά δύο ώρες, δηλαδή μέχρι τις 8 μ.μ., σε 1.491 εκλογικά κέντρα και περίπου 3.000, εκλογικά τμήματα. Η όλη διαδικασία θα υποστηριχθεί από 34.000 άτομα, από τα οποία τα 4.000, περίπου, θα είναι χειριστές ηλεκτρονικών υπολογιστών. Οι κ.κ. Γιώργος Παπανδρέου, Ευάγγελος Βενιζέλος και Κώστας Σκανδαλίδης ολοκλήρωσαν την προεκλογική δραστηριότητά τους.

Τα πρώτα αποτελέσματα αναμένονται δύο ώρες μετά τη λήξη της ψηφοφορίας, ενώ κάπως σαφής εικόνα αναμένεται να δοθεί γύρω στις 10 το βράδυ.

Ο κ. Παπανδρέου αναμένεται να παρακολουθήσει τη ροή των αποτελεσμάτων στο γραφείο του στη Χαρ. Τρικούπη, ενώ οι κ.κ. Βενιζέλος και Σκανδαλίδης επέλεξαν, για την παρακολούθηση, τα γραφεία τους.

Για οποιαδήποτε πληροφορία, οι πολίτες μπορούν να καλούν στο τηλεφωνικό κέντρο του ΠΑΣΟΚ, στον αριθμό 210-38.96.600 (40 γραμμές) από τις 9-21.00, καθώς και στο δικτυακό τόπο του ΠΑΣΟΚ. ( www.pasok.gr ).

Την ενότητα του ΠΑΣΟΚ εγγυάται η βάση του Κινήματος, που αποτελεί τον κυματοθραύστη των νέων διχαστικών κηρυγμάτων,τονίζει ο κ.Γιώργος Παπανδρέου σε συνέντευξή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Ο Γ. Παπανδρέου εκτιμά ότι στο ΠΑΣΟΚ οι διχασμοί προϋπήρχαν της διαδικασίας εκλογής Προέδρου και θεωρεί ευτύχημα ότι εκδηλώθηκαν τώρα και με αφορμή τη διαδικασία εκλογής "ήρθαν στην επιφάνεια, πολιτικοποιήθηκαν, ιδεολογικοποιήθηκαν,εκφράστηκαν". Αυτό αποτελεί "λύτρωση", όπως αναφέρει, ενώ επισημαίνει ότι "διχαστικές λογικές" επανεμφανίζονται τις τελευταίες μέρες και υπονομεύουν τις προσπάθειες διασφάλισης της ενότητας.

Δεν ανησυχεί για την ενότητα του Κινήματος την οποία, όπως τονίζει, εγγυάται η βάση που αποτελεί τον "κυματοθραύστη των νέων διχαστικών κηρυγμάτων" και δεν ανησυχεί ούτε για τη συνύπαρξη όλων των στελεχών με την ηγεσία.

Αναφέρει επίσης ότι οι μεσσιανικοί μύθοι κατασκευάζονται από τη δεξιά για την κάλυψη του κενού των αξιών και των ιδεολογικών αρχών, με την προβολή χαρισματικών προσωπικοτήτων ή επικοινωνιακών δεξιοτήτων.