Πολιτική
Δευτέρα, 12 Νοεμβρίου 2007 08:59

Aνετη επικράτηση Γ. Παπανδρέου

«Ισχυρή εντολή απέναντι στα εξωθεσμικά κέντρα και τη μιντιοκρατία», χαρακτήρισε ο Γιώργος Παπανδρέου την άνετη χθεσινή του νίκη. Σύμφωνα με τα αποτελέσματα του 46% των εκλογικών τμημάτων, ο κ. Παπανδρέου συγκεντρώνει ποσοστό 59,70% ο κ. Βενιζέλος 34,02% και ο κ. Σκανδαλίδης 6,13%. Ο Γ. Παπανδρέου χαρακτήρισε το εκλογικό αποτέλεσμα ως το πρώτο μεγάλο βήμα της ανατροπής και της οικοδόμησης ενός πολιτικού συστήματος που σέβεται τον πολίτη. Ενα δυναμικό και αισιόδοξο ρεύμα εκφράζεται μέσα από την υποψηφιότητά μου, τόνισε ο Ευάγγελος Βενιζέλος.

«Ισχυρή εντολή απέναντι στα εξωθεσμικά κέντρα και τη μιντιοκρατία», χαρακτήρισε ο Γιώργος Παπανδρέου την άνετη χθεσινή του νίκη.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα του 46% των εκλογικών τμημάτων, ο κ. Παπανδρέου συγκεντρώνει ποσοστό 59,70% ο κ. Βενιζέλος 34,02% και ο κ. Σκανδαλίδης 6,13%.

Ο κ. Παπανδρέου δήλωσε ότι το αποτέλεσμα της εκλογικής διαδικασίας αποτελεί το πρώτο μεγάλο βήμα της ανατροπής και της οικοδόμησης ενός πολιτικού συστήματος που σέβεται τον πολίτη.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ απευθύνθηκε προς τον ελληνικό λαό και τους ψηφοφόρους του κόμματος, τους οποίους ευχαρίστησε για τη συμμετοχή τους και τόνισε ότι η προσπάθειά του θα αναλωθεί στην οικοδόμηση ενός πολιτικού συστήματος που θα σέβεται τον πολίτη και θα δίνει δύναμη και φωνή στον ελληνικό λαό.

«Ισχυρή εντολή απέναντι στη μιντιοκρατία»

Ο κ. Παπανδρέου ήταν σαφώς ενωτικός στο μήνυμά του, τονίζοντας ότι είμαστε όλοι σύντροφοι και αδέλφια. Ωστόσο, υπογράμμισε ότι η εντολή που πήρε είναι καθαρή και ισχυρή απέναντι στα εξωθεσμικά κέντρα και συμφέροντα, απέναντι στη «μιντιοκρατία», απέναντι σε όσους θέλουν το ΠΑΣΟΚ μικρό και φοβικό, και απέναντι στη συντήρηση.

Οπως τόνισε, το ΠΑΣΟΚ θα έχει μια νέα στρατηγική με ένα νέο αναπτυξιακό όραμα για την αυτονομία της πολιτικής και τη γνήσια έκφραση του λαού στις αποφάσεις που τον αφορούν.

Η σημερινή μέρα, πρόσθεσε, δεν είναι η τελευταία μέρα μιας εσωκομματικής διαδικασίας, αλλά η πρώτη μέρα μιας νέας συμφωνίας για μια νέα αρχή και μια νέα νικηφόρα πορεία.

Τόνισε επίσης ότι η εντολή που πήρε σήμερα τον δεσμεύει όπως και όλα τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ και πρόσθεσε ότι θα είναι ο πρόεδρος του μεγάλου, ενιαίου και νικηφόρου ΠΑΣΟΚ.

Ο κ. Παπανδρέου συνεχάρη και ευχαρίστησε όλους όσοι εργάστηκαν για να φέρουν σε πέρας την άψογη, όπως τη χαρακτήρισε, διαδικασία εκλογής προέδρου.

Επίσης συνεχάρη τον Ευάγγελο Βενιζέλο και τον Κώστα Σκανδαλίδη για τη συμμετοχή τους στη διαδικασία, η οποία συμμετοχή, όπως είπε, επιβεβαίωσε το νόημα της διαδικασίας.

Ο κ. Παπανδρέου δήλωσε ότι τις επόμενες μέρες θα ανακοινώσει τις πρώτες του αποφάσεις στη βάση της «μεγάλης, καθαρής και δεσμευτικής λαϊκής εντολής που πήρε».

Ευ. Βενιζέλος: Ενα δυναμικό ρεύμα εκφράζεται μέσα από την υποψηφιότητά μου

«Χαιρετίζω τη μεγάλη συμμετοχή στη σημερινή διαδικασία και ευχαριστώ από καρδιάς όλα τα μέλη και τους φίλους του ΠΑΣΟΚ ανεξάρτητα από το τι ψήφισαν. Ολοι όσοι μετείχαν στη διαδικασία θέλουν και θέλουμε ένα ΠΑΣΟΚ θεσμικό, συλλογικό, δημοκρατικό, συγκροτημένο. Η πλειοψηφία επέλεξε και πάλι ως πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ τον Γιώργο Παπανδρέου. Τον συγχαίρω και του εύχομαι καλή επιτυχία στην αποστολή που επωμίζεται για δεύτερη φορά», δήλωσε ο Ευάγγελος Βενιζέλος.

Ο κ. Βενιζέλος, αφού ευχαρίστησε όσους αυθόρμητα στήριξαν την υποψηφιότητά του, σε όλη τη χώρα, όπως είπε, τόνισε ότι «συγκροτήθηκε ένα μεγάλο, δυναμικό, ριζοσπαστικό και αισιόδοξο ρεύμα» προσθέτοντας: «Νιώθω μεγάλη τιμή και μεγάλη ευθύνη γιατί ένα τέτοιο ρεύμα εκφράζεται μέσα από την υποψηφιότητά μου».

«Αντίπαλός μας ήταν και είναι η συντήρηση, η Δεξιά και η κυβέρνησή της. Ολοι όσοι μετείχαν στη σημερινή διαδικασία, έχουμε έναν κοινό στόχο: τη νίκη του ΠΑΣΟΚ και γι' αυτήν θα αγωνιστούμε όλοι μαζί», κατέληξε ο Ευάγγελος Βενιζέλος.

Κ. Σκανδαλίδης: Το ΠΑΣΟΚ έχει ισχυρό πρόεδρο

Το ΠΑΣΟΚ έχει ισχυρό πρόεδρο που μπορεί να οδηγήσει την παράταξη στη νίκη, δήλωσε ο Κώστας Σκανδαλίδης. Τόνισε επίσης ότι ο ίδιος θα κάνει αυτό που πάντα έκανε, δηλαδή να δώσει όλες του τις δυνάμεις για να επανέλθει το ΠΑΣΟΚ σε νικηφόρα πορεία.

Υποστήριξε ακόμη ότι η διαδικασία απέδειξε ότι το ΠΑΣΟΚ στις κρίσιμες στιγμές μπορεί να ανασυνταχθεί και να προχωρήσει μπροστά. Ο κ. Σκανδαλίδης ανέφερε ότι διαπίστωσε σε όλη την προεκλογική περίοδο ότι οι ιδέες και οι απόψεις που ο ίδιος διατύπωσε για την αναγέννηση του Κινήματος και την κυβερνώσα Αριστερά έχουν σημαντική δύναμη στη βάση του κόμματος και αυτές θα υπηρετήσει. Και πρόσθεσε ότι η 11η Νοεμβρίου δεν είναι το τέλος της διαδρομής, αλλά η πρώτη μέρα μιας νέας εποχής. Ο κ. Σκανδαλίδης ευχαρίστησε τους πολίτες που πήραν μέρος στη διαδικασία αλλά και τον εμπιστεύτηκαν με την ψήφο τους. Το ταξίδι, είπε, συνεχίζεται από σήμερα, συναρπαστικό και πιο αισιόδοξο.

Η νίκη του Γιώργου Παπανδρέου δεν επιδέχεται καμμία αμφισβήτηση, τόνισε νωρίτερα η Αννα Διαμαντοπούλου.

To ΠΑΣΟΚ είναι υπερήφανο για τη διαδικασία, υπογράμμισε ο εκπρόσωπος Τύπου του Κινήματος, Γ. Ραγκούσης, σχολιάζοντας την εκλογική διαδικασία για την ανάδειξη του προέδρου του ΠΑΣΟΚ. Όπως είπε, κερδισμένο δεν είναι μόνο το ΠΑΣΟΚ, αλλά και η Δημοκρατία στην Ελλάδα.

«Το ΠΑΣΟΚ, με πρωτοβουλία του Γιώργου Παπανδρέου, καθιέρωσε μια πρωτόγνωρη διαδικασία, όχι μόνο για την Ελλάδα, αλλά και για ολόκληρη την Ευρώπη, μια διαδικασία συμμετοχικής δημοκρατίας για την ανάδειξη του νέου προέδρου του Κινήματος», επεσήμανε ο κ. Ραγκούσης και πρόσθεσε:

«Από την πολύ μεγάλη συμμετοχή των πολιτών, καθώς και από την πολύ ικανοποιητική διαδικασία και, κυρίως, τον ομαλό τρόπο με τον οποίο αυτή διεκπεραιώθηκε, κερδισμένο δεν είναι μόνο το ΠΑΣΟΚ. Κερδισμένη είναι η Δημοκρατία στην πατρίδα μας. Και γι αυτό, ειλικρινά, είμαστε πάρα πολύ υπερήφανοι ως ΠΑΣΟΚ».