Κόσμος
Πέμπτη, 12 Μαρτίου 2020 20:13

ΗΠΑ: Συνεχίζουν πτήσεις AirFrance, Lufthansa- Καταρρέει και απολύει η Norwegian Air

Η Lufthansa και η Air France ανακοίνωσαν σήμερα ότι θα συνεχίσουν τις πτήσεις τους προς τις ΗΠΑ παρά τους ταξιδιωτικούς περιορισμούς που ανακοίνωσε χθες η αμερικανική κυβέρνηση. Ωστόσο οι νορβηγικές αερογραμμές Norwegian Air  -η μεγαλύτερη ξένη αεροπορική που εξυπηρετεί τις συνδέσεις μεταξύ Νέας Υόρκης και άλλων μεγάλων πόλεων στις ΗΠΑ -θα ακυρώσει 4.000 πτήσεις και θα απολύσει προσωρινά τους μισούς εργαζομένους τους

Η Lufthansa και η Air France ανακοίνωσαν σήμερα ότι θα συνεχίσουν τις πτήσεις τους προς τις ΗΠΑ παρά τους ταξιδιωτικούς περιορισμούς που ανακοίνωσε χθες η αμερικανική κυβέρνηση. Ωστόσο οι νορβηγικές αερογραμμές Norwegian Air  -η μεγαλύτερη ξένη αεροπορική που εξυπηρετεί τις συνδέσεις μεταξύ Νέας Υόρκης και άλλων μεγάλων πόλεων στις ΗΠΑ -θα ακυρώσει 4.000 πτήσεις και θα απολύσει προσωρινά τους μισούς εργαζομένους.

«Η αεροπορική εταιρεία Lufthansa θα συνεχίσει να προσφέρει πτήσεις προς τις ΗΠΑ από την Γερμανία, την Αυστρία, την Ελβετία και το Βέλγιο», ανέφερε η μεγαλύτερη αεροπορική εταιρεία της Γερμανίας. Η Air France ανακοίνωσε σήμερα επίσης ότι έλαβε γνώση των νέων απαγορεύσεων εισόδου στις ΗΠΑ, που ο αερομεταφορέας είπε πως θα τεθούν σε ισχύ από τις 14 Μαρτίου.  Από τις 14 έως τις 28 Μαρτίου, η γαλλική αεροπορική εταιρεία σχεδιάζει να συνεχίσει να εκτελεί πτήσεις προς την Ατλάντα, το Σικάγο, το Ντιτρόιτ, το Λος Άντζελες, το αεροδρόμιο JFK στη Νέα Υόρκη, το Σαν Φρανσίσκο και την Ουάσινγκτον. Πρόσθεσε πως αναμένει διευκρίνιση από τις αμερικανικές αρχές για την πιθανότητα συνέχισης πραγματοποίησης των πτήσεων στο Μαϊάμι, την Βοστόνη και το Χιούστον.

Τέλος η Air France τόνισε πως συνεργάζεται με τις αεροπορικές εταιρείες KLM, Delta και Virgin Atlantic για το πώς θα συνεχίσει να προσφέρει τις υπηρεσίες της στις ΗΠΑ για τους πελάτες της πέραν της 28ης Μαρτίου.

Νωρίτερα, ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών Μπρούνο Λεμέρ είχε εκφράσει την απογοήτευσή του για την απόφασή του Ντόναλντ Τραμπ να απαγορεύσει την είσοδο ταξιδιωτών από την Ευρώπη στις ΗΠΑ. Ο Λεμέρ δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι έχει ήδη επικοινωνήσει με τον διευθύνοντα σύμβουλο της AirFrance KLM, στην οποία διαθέτει μερίδιο και το γαλλικό δημόσιο. Όπως είπε τον διαβεβαίωσε πως η γαλλική κυβέρνηση είναι έτοιμη να βοηθήσει με όποιον τρόπο χρειαστεί. 

Ωστόσο, δεν διατηρούν ίδια στάση όλες οι εταιρίες. Οι νορβηγικές αερογραμμές Norwegian Air θα ακυρώσουν 4.000 πτήσεις και θα απολύσουν προσωρινά τους μισούς εργαζομένους τους, μετέδωσε σήμερα η κρατική ραδιοφωνία NRK, επικαλούμενη μη κατονομαζόμενες πηγές, αποδεικνύοντας έτσι τη βαριά επίπτωση στο μεταφορικό έργο των αεροπορικών εταιρειών. 

Η απαγόρευση Τραμπ αποτέλεσε καίριο πλήγμα για την πρωτοπόρο των χαμηλού κόστους υπερατλαντικών πτήσεων. Η Norwegian Air είναι η μεγαλύτερη ξένη εταιρεία που εξυπηρετεί τις συνδέσεις μεταξύ Νέας Υόρκης και άλλων μεγάλων πόλεων στις ΗΠΑ.

naftemporiki.gr με πληροφορίες από το ΑΜΠΕ