Πολιτική
Τρίτη, 13 Νοεμβρίου 2007 15:46

Αλαβάνος: Δεν γίνεται ν' ασχολούμαστε επί δύο μήνες για το ποιος θα είναι αρχηγός του ΠΑΣΟΚ

«Δεν μπορεί η δημόσια ζωή της χώρας να ασχολείται επί δυο μήνες για το ποιος θα είναι ηγέτης στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης και τώρα επί άλλους δύο μήνες για το εάν θα υπάρξουν "ρεύματα" ή όχι στο χώρο της αξιωματικής αντιπολίτευσης». Αυτό τονισε ο πρόεδρος του ΣΥΝ, Αλέκος Αλαβάνος, σχολιάζοντας τις εξελίξεις στο ΠΑΣΟΚ με την εκ νέου ανάδειξη του κ. Γ. Παπανδρέου στην προεδρία τους κόμματος.

Όπως είπε ο κ. Αλαβάνος, «οι πολιτικές δυνάμεις κρίνονται από την προσφορά τους στα μεγάλα μέτωπα, τα οποία είναι ανοιχτά, για την υπόθεση των κοινωνικών δικαιωμάτων, των μισθών και των απολαβών των εργαζομένων, για την υπόθεση του περιβάλλοντος».

«Γι αυτό -πρόσθεσε- και κατά τη διάρκεια των εσωκομματικών διεργασιών του ΠΑΣΟΚ και αμέσως μετά, εμείς συνεχίζουμε και κάνουμε προτάσεις κοινής δράσης προς τις ηγεσίες του χώρου της αντιπολίτευσης για το θέμα των ιδιωτικοποιήσεων, για το άρθρο 16, για το θέμα του ασφαλιστικού. Κι αν βέβαια υπάρξει αδιαφορία ή άρνηση, οι προτάσεις μας απευθύνονται στους πολίτες και πιστεύουμε ότι θα βρουν σημαντική ανταπόκριση».

Για δηλώσεις Παπαρήγα

Ερωτηθείς εξάλλου, για τις αναφορές της γενικής γραμματέως του ΚΚΕ, Αλέκας Παπαρήγα, στην πρόταση του ΣΥΝ για κοινή δράση της δημοκρατικής αντιπολίτευσης, ο κ. Αλαβάνος παρατήρησε:

«Στις σημερινές μας τοποθετήσεις, εμείς κάναμε κριτική στην κυβέρνηση της ΝΔ. Η κυρία Παπαρήγα κάνει κριτική στον ΣΥΡΙΖΑ. Είμαστε μία δύναμη της αντιπολίτευσης που έχουμε αντιπολίτευση».