Κόσμος
Παρασκευή, 06 Μαρτίου 2020 10:45

Γ. Μπορέλ: Η Ευρώπη θα μπορούσε να δώσει χρήματα στην Τουρκία -Δεν δέχεται απειλές

Ο κυβερνήσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα εξετάσουν σήμερα το ενδεχόμενο εάν θα δώσουν περισσότερα χρήματα στην Τουρκία για τη διαχείριση των μεταναστών, όμως δεν πρόκειται να δεχθούν οι πρόσφυγες να χρησιμοποιούνται ως εργαλείο διαπραγμάτευσης, ανέφερε ο ύπατος εκπρόσωπος της Ε.Ε. για την εξωτερική πολιτική, Γιοσέπ Μπορέλ.

Ο κυβερνήσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα εξετάσουν σήμερα το ενδεχόμενο εάν θα δώσουν περισσότερα χρήματα στην Τουρκία για τη διαχείριση των μεταναστών, δεν πρόκειται να δεχθούν οι πρόσφυγες να χρησιμοποιούνται ως εργαλείο διαπραγμάτευσης, ανέφερε ο ύπατος εκπρόσωπος της Ε.Ε. για την εξωτερική πολιτική, Γιοσέπ Μπορέλ.

«Θα το συζητήσουμε», ανέφερε ο κ. Μπορέλ σε δημοσιογράφους στο Ζάγκρεμπ, πριν από τη συνάντηση των Ευρωπαίων υπουργών Εξωτερικών.

«Η Τουρκία σηκώνει μεγάλο βάρος... και θα πρέπει να το καταλάβουμε αυτό. Την ίδια στιγμή όμως, δεν μπορούμε να δεχθούμε απειλές, ούτε να χρησιμοποιούνται οι μετανάστες ως μοχλός πίεσης», τόνισε ο Ευρωπαίος αξιωματούχος, αναφερόμενος στην απόφαση της Άγκυρας να ανοίξει τα σύνορά της με την Ελλάδα.

naftemporiki.gr