Πολιτική
Τετάρτη, 14 Νοεμβρίου 2007 13:02

Παπαρήγα: «Εφαρμογή του νόμου Ρέππα οι συγχωνεύσεις Ταμείων»

«Οι συγχωνεύσεις των Ταμείων που ακούμε είναι η εφαρμογή του νόμου Ρέππα από την κυβέρνηση της ΝΔ και επιπροσθέτως η ΝΔ ανιχνεύει το έδαφος για να προσθέσει και κάποια άλλα μέτρα στο νόμο Ρέππα», υπογράμμισε η γενική γραμματέας του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, σε δηλώσεις κατά την περιοδεία της στο Νομό Κοζάνης.

«Αυτή είναι η ουσία», πρόσθεσε η κ. Παπαρήγα. «Ψάχνουν να βρουν τρόπους να ανεβάσουν τις εισφορές, να ανεβάσουν τα όρια της συνταξιοδότησης, να μειώσουν τις συντάξεις. Τρόπους έχουν. Θα τους το επιτρέψουμε; Παλλαϊκός ξεσηκωμός», παρατήρησε χαρακτηριστικά και επανέλαβε ότι το ΚΚΕ δεν συμμετέχει στο διάλογο για το ασφαλιστικό επειδή όπως είπε, «εδώ και χρόνια ξέρουμε ποιο είναι το αντικείμενο και ο σκοπός του και δεν θέλουμε να χαθεί χρόνος με το να περιμένουν οι εργαζόμενοι τι θα αποφασίσει ο "διάλογος" για να δουν αν συμφωνούν ή όχι».

Αναφερόμενη στο θέμα της ΔΕΗ και τα προβλήματα της περιοχής, η γ.γ. της ΚΕ του ΚΚΕ υπογράμμισε:

«Είμαστε εδώ για να αποδείξουμε ότι ο πόλεμος κατά του λιγνίτη είναι υποβολιμαίος, ότι μπορεί να αξιοποιηθεί ο λιγνίτης και ταυτόχρονα να προστατευτεί το περιβάλλον πλήρως. Υπάρχουν τεχνικά μέσα με τα οποία μπορεί αυτό να επιτευχθεί και όχι μόνο αυτό. Να σταματήσει το φαινόμενο των έρημων χωριών. Βεβαίως, κάποια χωριά πρέπει να μετεγκατασταθούν, αλλά εδώ χρειάζεται ένα μεγάλο πρόγραμμα για να αποκατασταθεί η γη, όχι γενικά με πράσινο, αλλά γη η οποία να παράγει γεωργικά και κτηνοτροφικά προϊόντα».

«Με αυτή την έννοια είμαστε ριζικά αντίθετοι με κάθε μορφή παραπέρα ιδιωτικοποίησης της ΔΕΗ και γενικά της ιδιωτικοποίησης. Ο μεγάλος εχθρός των εργαζομένων είναι αυτό που λέγεται "απελευθέρωση αγοράς", αυτό που λέγεται "τέσσερις ελευθερίες του Μάαστριχτ"», τόνισε η κ. Παπαρήγα και επανέλαβε τη θέση του ΚΚΕ για ενιαίο κρατικό δημόσιο τομέα ενέργειας.

Τέλος, σε ερώτηση σχετικά με τις χθεσινοβραδινές ανακοινώσεις του διοικητικού συμβουλίου της ΔΕΗ, με τις οποίες δρομολογούνται εγκαταστάσεις δύο οικισμών και η δημιουργία νέων μονάδων, η Αλέκα Παπαρήγα σημείωσε:

«Καταρχήν πάρα πολλές φορές έχουμε ακούσει ωραία λόγια και δεν γίνονται. Αλλά αν αυτό έγινε κάτω και από την πίεση της δικής μας παρέμβασης εδώ, είναι θετικό. Οι εργαζόμενοι όμως εδώ να ξέρουν ότι πρέπει να αξιοποιήσουν τη δική μας πίεση, αλλά να υπάρξει και λαϊκή, μεγάλη πίεση εδώ από φορείς, από όλους, διότι κανείς δεν μπορεί να εμπιστεύεται τέτοιες διοικήσεις».