Κόσμος
Πέμπτη, 15 Νοεμβρίου 2007 11:46

Σε αποχή από τις εκλογές καλεί το Σερβικό Εθνικό Συμβούλιο Βορείου Κοσόβου

Σε αποχή από τις εκλογές κάλεσε ότι τη σερβική κοινότητα του Κοσόβου το Σερβικό Εθνικό Συμβούλιο του Βορείου Κοσόβου, καθώς «κάθε σερβική ψήφος θα είναι ψήφος υπέρ της ανεξαρτησίας του Κοσόβου».

«Η συμμετοχή των Σέρβων στις εκλογές του Σαββάτου (17 Νοεμβρίου) ωφελεί μόνο τους Αλβανούς και τους μέντορές τους, που θα κάνουν χρήση και κατάχρηση αυτών των ψήφων, με το να τις ερμηνεύσουν ως μια υποτιθέμενη συμφωνία και επιθυμία των Σέρβων να ζήσουν σε ένα ανεξάρτητο αλβανικό Κόσοβο», αναφέρεται σε δήλωση του προέδρου του Σερβικού Εθνικού Συμβουλίου Βορείου Κοσόβου, κ. Μίλαν Ιβάνοβιτς, που δόθηκε στη δημοσιότητα.

Σημειώνεται δε ότι «όλες οι ψήφοι, ανεξάρτητα από τον αριθμό τους, θα θέσουν τα θεμέλια ενός ανεξάρτητου Κοσόβου, καθώς και τα θεμέλια των κέντρων που θα υποδεχθούν τους νέους πρόσφυγες από το Κόσοβο».

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Σερβικού Εθνικού Συμβουλίου Βορείου Κοσόβου, «κάθε σερβική ψήφος υπέρ ενός νέου αλβανικού κράτους είναι ψήφος κατά του σερβικού κράτους, της εκκλησίας και του έθνους».