Πολιτική
Παρασκευή, 16 Νοεμβρίου 2007 14:59

Σε διαθεσιμότητα ο πρώην διοικητής της Ασφάλειας Ρεθύμνου

Σε διαθεσιμότητα τέθηκε ο πρώην διοικητής της Ασφάλειας Ρεθύμνου που αντιμετωπίζει κατηγορίες για ψευδορκία και κατάχρηση εξουσίας σε δύο υποθέσεις ναρκωτικών. Την ίδια ώρα οι έρευνες της Αστυνομίας στην ευρύτερη περιοχή των Ζωνιανών συνεχίζονται, με τους αστυνομικούς να αναζητούν κρυψώνες όπλων και πυρομαχικών.

Όπως έγινε γνωστό, συνολικά 12 δικογραφίες για υποθέσεις ναρκωτικών έχουν ανοίξει και πάλι, ενώ η Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛ.ΑΣ. διερευνά καταγγελίες για διασυνδέσεις μεταξύ χασισοκαλλιεργητών, αστυνομικών και τοπικών παραγόντων.

«Ζωνιανά Αττικής»

Στη Βουλή εξάλλου, κατά τη συζήτηση επίκαιρης ερώτησης, η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Ευη Χριστοφιλοπούλου αναφερόμενη στην εγκληματικότητα συγκεκριμένης περιοχής των Αχαρνών, έκανε λόγο για «Ζωνιανά της Αττικής», όπου όπως είπε, επικρατεί παρόμοιο ιδιότυπο καθεστώς παρανομίας.

Καλύτερα ο ειδικός φρουρός

Εν τω μεταξύ, βελτίωση παρουσιάζει, σύμφωνα με ανακοίνωση του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ηρακλείου, η κατάσταση της υγείας του ειδικού φρουρού, Ευστάθιου Λαζαρίδη, ο οποίος τραυματίστηκε σοβαρά από σφαίρα στην αιματηρή ενέδρα κατά αυτοκινητοπομπής της ΕΛ.ΑΣ. την περασμένη βδομάδα.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του νοσοκομείου, ο ασθενής έχει επαφή με το περιβάλλον και εάν η πορεία της υγείας του συνεχιστεί ως έχει τις επόμενες μέρες, θα μεταφερθεί στη νευροχειρουργική κλινική.