Πολιτική
Δευτέρα, 19 Νοεμβρίου 2007 15:59

ΠΑΣΟΚ: Επιβεβαιώνεται η ύπαρξη κρυφής ατζέντας στο ασφαλιστικό

«Προάγγελος των προθέσεων της κυβέρνησης για το ασφαλιστικό, φαίνεται να είναι οι εξελίξεις στο θέμα της συγχώνευσης όλων των Ταμείων Τύπου και ΜΜΕ, στο θολό “Ενιαίο Ταμείο Επιστημόνων”», δήλωσε η εισηγήτρια του ΚΤΕ Απασχόλησης και Κοινωνικής Ασφάλισης του ΠΑΣΟΚ, Εύη Χριστοφιλοπούλου, σχετικά με τις κυβερνητικές προθέσεις για συγχώνευση των Ταμείων Τύπου και ΜΜΕ http://www.naftemporiki.gr/news/static/07/11/19/1440849.htm .

«Τα “μαύρα μαντάτα”, για τα οποία έκανε ήδη λόγο ο πρόεδρος της ΕΣΗΕΑ, μετά την συνάντησή του με τον υπουργό Απασχόλησης, δικαιολογημένα ανησυχούν τους ασφαλισμένους και επιβεβαιώνουν τις καταγγελίες του ΠΑΣΟΚ, για κρυφή ατζέντα της κυβέρνησης, η εφαρμογή της οποίας βρίσκεται ήδη σε πλήρη εξέλιξη», πρόσθεσε.

Η κ. Χριστοφιλοπούλου είπε ακόμη ότι «οι άδικες αλλαγές, που προωθεί η κυβέρνηση, θίγουν βάναυσα το καθεστώς των περισσότερων ασφαλισμένων στα ΜΜΕ, τόσο με τη μείωση των αποδοχών, όσο και με την αύξηση των ηλικιακών ορίων συνταξιοδότησης, ενώ τα αποθεματικά των υγειών Ταμείων Τύπου και ΜΜΕ θα τεθούν σε διαχείριση που εμπεριέχει κινδύνους».