Πολιτική
Τρίτη, 20 Νοεμβρίου 2007 12:16

ΣΥΡΙΖΑ: Επίκαιρη ερώτηση για την παρακολούθηση της πορείας του Πολυτεχνείου

Επίκαιρη ερώτηση προς τον υπουργό Εσωτερικών για την παραίτηση του προέδρου και πέντε μελών της Αρχής Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων, εξαιτίας της παρακολούθησης της πορείας του Πολυτεχνείου από κάμερες της ΕΛ.ΑΣ., παρά τη σχετική απαγόρευση της Αρχής, κατέθεσε ο βουλευτής Β' Αθηνών του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Δραγασάκης.

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κάνει λόγο για σοβαρές πολιτικές ευθύνες της κυβέρνησης, καθώς όπως επισημαίνει, η χρησιμοποίηση από την ελληνική Αστυνομία των καμερών για την παρακολούθηση των διαδηλωτών της πορείας του Πολυτεχνείου «συνιστά ευθεία υπονόμευση του έργου της Ανεξάρτητης Αρχής, προσβολή του κύρους της, των δικαιωμάτων και ελευθεριών των πολιτών, αλλά και της Δικαιοσύνης και συγκεκριμένα του Συμβουλίου της Επικρατείας ενώπιον του οποίου εκκρεμεί η υπόθεση (της χρήσης των καμερών)».

Ο κ. Δραγασάκης ερωτά τον υπουργό Εσωτερικών Πρ. Παυλόπουλο τη θέση της κυβέρνησης για τον αν με την παρακολούθηση της πορείας του Πολυτεχνείου με τη χρήση καμερών υπήρξε ή όχι παραβίαση της απόφασης της Αρχής Προστασίας Προσωπικών δεδομένων ως προς τους όρους λειτουργίας των καμερών σε δημόσιους χώρους.

Παράλληλα ζητεί να μάθει ποιος έδωσε τη συγκεκριμένη εντολή να χρησιμοποιηθούν κάμερες για την παρακολούθηση των διαδηλωτών παρά την αντίθετη απόφαση της Αρχής Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων και παρά το ότι η υπόθεση εκκρεμεί στο ΣτΕ.

Αθήνα, 20/11/2007 Ο ερωτών βουλευτής

Γιάννης Δραγασάκης