Κόσμος
Τρίτη, 20 Νοεμβρίου 2007 16:17

Πακιστάν - Βίαιη καταστολή διαδήλωσης με συλλήψεις 140 ατόμων

Στη βίαιη καταστολή της διαδήλωσης δημοσιογράφων και υπερασπιστών των ανθρωπίνων δικαιωμάτων κατά της κατάστασης έκτακτης ανάγκης στη χώρα προχώρησε η Αστυνομία, ενώ συνελήφθησαν 140 άτομα.

Αυτόπτες μάρτυρες αλλά και ο ανταποκριτής του Γαλλικού Πρακτορείου ανέφεραν πως μετά τον άγριο ξυλοδαρμό των διαδηλωτών πολλοί έφεραν τραύματα στο κεφάλι.

Οι αστυνομικοί επιτέθηκαν στους διαδηλωτές όταν αυτοί προσπάθησαν να απομακρύνουν τα εμπόδια που τους απαγόρευαν την πρόσβαση σε κτίρια, στα οποία βρίσκεται η κατοικία του κυβερνήτη της επαρχίας Σιντ.

Ορισμένοι, μεταξύ των οποίων ο πρόεδρος της Ένωσης Δημοσιογράφων του Καράτσι Σάμιμ ουρ Ρέχμαν, όπως και ο πρόεδρος της Λέσχης Τύπου Σάμπιχ Ούντιν Γκχούσι συνελήφθησαν επί τόπου. Στη συνέχεια περίπου 140 δημοσιογράφοι που είχαν καταφύγει στη Λέσχη Τύπου αποφάσισαν να παραδοθούν στις αρχές σε ένδειξη αλληλεγγύης στους συναδέλφους τους που συνελήφθησαν.

Αξιωματικός της αστυνομίας δήλωσε ότι οι δυνάμεις της τάξης είχαν εντολή να εμποδίσουν οποιαδήποτε είσοδο στην περίμετρο προστασίας της κατοικίας του κυβερνήτη της επαρχίας Σιντ.