Πολιτική
Παρασκευή, 23 Νοεμβρίου 2007 10:52

Κ. Καραμανλής: Εθνική υπόθεση η προστασία του περιβάλλοντος

Η προστασία του περιβάλλοντος είναι εθνική υπόθεση, δήλωσε ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής απαντώντας σε Επίκαιρη Ερώτηση του βουλευτή του ΚΚΕ Σπύρου Χαλβατζή σχετικά με τη λήψη μέτρων για την αποζημίωση των πληγέντων από τις πρόσφατες πλημμύρες και την προώθηση ολοκληρωμένου σχεδίου αντιπλημμυρικών υποδομών κ.λπ..

Ο Πρωθυπουργός παραδέχθηκε ότι η χώρα δεν διαθέτει ακόμη ολοκληρωμένη θωράκιση και πως οι αδυναμίες και τα κενά που είχαν συσσωρευθεί στα προηγούμενα χρόνια είναι πολλά και μεγάλα.

Τόνισε, ωστόσο, ότι τα αντιπλημμυρικά έργα που δρομολογήθηκαν τα τελευταία 3,5 χρόνια είναι πολλαπλάσια των προηγούμενων ετών.

Η κυβέρνηση απέδειξε έμπρακτα την ευαισθησία της και στους πλημμυροπαθείς με την καταβολή αποζημίωσης 3.000 ευρώ με γρήγορους ρυθμούς αντί του προνοιακού επιδόματος των 670 ευρώ που ισχύει με βάση τη νομοθεσία, πρόσθεσε ο Πρωθυπουργός.

Ο κ. Χαλβατζής τόνισε ότι δεν υπάρχει σχεδιασμός για την αντιμετώπιση των φαινομένων και έκανε λόγο για προχειρότητα στην αντιμετώπισή τους. «Τα έργα που έπρεπε να γίνουν δεν έχουν γίνει», επισήμανε ο κ. Χαλβατζής.