Πολιτική
Παρασκευή, 23 Νοεμβρίου 2007 14:16

Περαιτέρω βελτίωση στην αγορά του Ρέντη ζητεί η Κομισιόν

Το θέμα της ασφάλειας των τροφίμων και συγκεκριμένα η κατάσταση στην αγορά του Ρέντη, καθώς και η πολιτική της Ε.Ε. για την καταπολέμηση της παχυσαρκίας, βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης του πρωθυπουργού με τον αρμόδιο για την Υγεία και τη Διατροφική Ασφάλεια Επίτροπο της Ε.Ε. Μάρκο Κυπριανού.

Όπως είπε ο κοινοτικός Επίτροπος, συζητήθηκαν τα θέματα ασφάλειας τροφίμων και υγιεινής, η κατάσταση στην αγορά του Ρέντη, ενώ εξετάστηκαν και οι τομείς όπου η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ζητά κάποιες βελτιώσεις.

Ειδικά για το Ρέντη, ο κ. Κυπριανού μίλησε για προβλήματα που εκκρεμούν εδώ και πολύ καιρό, όπως οι κτηνιατρικοί έλεγχοι που ασκούνται στον τομέα των ζωικών προϊόντων. Ο κοινοτικός Επίτροπος έκανε λόγο για βελτίωση της κατάστασης με την κατασκευή νέων εγκαταστάσεων, ωστόσο όπως είπε, ακόμα δεν έχει φθάσει στο επίπεδο που θα ήθελε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

« Μας έδωσε ο υπουργός (Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων) διαβεβαιώσεις για τα επόμενα βήματα και βεβαίως η Επιτροπή θα τα παρακολουθεί πάρα πολύ στενά. Αλλά αντιλαμβάνεστε ότι είναι ένα θέμα που αφορά την Υγεία και την προστασία του καταναλωτή και γι’ αυτό η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δίνει ιδιαίτερη προτεραιότητα, αλλά χαίρομαι διότι και η Κυβέρνηση έχει αντιληφθεί και έχει δώσει προτεραιότητα σ’ αυτόν τον τομέα», σχολίασε ο κ. Κυπριανού.

Εξάλλου, στη συνάντηση με τον πρωθυπουργό τέθηκε η πολιτική και στρατηγική της Ε.Ε. στον τομέα της καταπολέμησης της παχυσαρκίας και της προώθησης της φυσικής άσκησης. Στο σημείο αυτό ο Επίτροπος Κυπριανού αναφέρθηκε στη σημερινή εκδήλωση του υπουργείου Ανάπτυξης για την ίδρυση της ελληνικής πλατφόρμας για την υγιεινή διατροφή και τη φυσική άσκηση. Ήδη, είπε, υπάρχει σε ευρωπαϊκό επίπεδο, με επιτυχή αποτελέσματα εδώ και δύο χρόνια, σημειώνοντας ότι ο Πρωθυπουργός έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τα μέτρα που παίρνει η Ε.Ε. σε συνεργασία πάντα με τις εθνικές κυβερνήσεις.