Κόσμος
Δευτέρα, 26 Νοεμβρίου 2007 16:27

Την Πέμπτη η ορκωμοσία Μουσάραφ ως προέδρου του Πακιστάν

Την Πέμπτη ορκίζεται ο Περβέζ Μουσάραφ ως αρχηγός του κράτους για μία δεύτερη θητεία στην προεδρία του Πακιστάν, αφού προηγουμένως εγκαταλείψει την αρχηγία των ενόπλων δυνάμεων, δήλωσε εκπρόσωπος της προεδρίας, επιβεβαιώνοντας σχετικές πληροφορίες.

Ο Περβέζ Μουσάραφ, ο οποίος κατέλαβε την εξουσία πριν από οκτώ χρόνια με αναίμακτο πραξικόπημα, επανεξελέγη αρχηγός του κράτους από το κοινοβούλιο στις 6 Οκτωβρίου.

Το ανώτατο δικαστήριο, από το οποίο ο Μουσάραφ εκδίωξε τους δικαστές που αντιτίθεντο στην πολιτική του, επικύρωσε την επανεκλογή του στο ύπατο αξίωμα την περασμένη Πέμπτη.

Όπως επιβάλλει το Σύνταγμα, ο Μουσάραφ δεσμεύθηκε να εγκαταλείψει την αρχηγία των ενόπλων δυνάμεων πριν αναλάβει τα καθήκοντά του για δεύτερη συνεχή θητεία.

Ωστόσο η αντιπολίτευση, όπως και η διεθνής κοινότητα, αξιώνουν από τον ισχυρό άνδρα του Πακιστάν να άρει την κατάσταση έκτακτης ανάγκης που επέβαλε στη χώρα στις 3 Νοεμβρίου, πριν από τη διεξαγωγή των βουλευτικών εκλογών, που προγραμματίζονται για τις 8 Ιανουαρίου.