Κόσμος
Δευτέρα, 26 Νοεμβρίου 2007 21:33

Αμπάς: Τρέφουμε μεγάλες ελπίδες

Την ελπίδα η ειρηνευτική διάσκεψη, που ξεκινά σε λίγες ώρες στην Ανάπολη των ΗΠΑ, να οδηγήσει σε διαπραγματεύσεις, μέσω των οποίων θα προκύψει μία ειρηνευτική συμφωνία μεταξύ Παλαιστινίων και Ισραηλινών εξέφρασε ο Παλαιστίνιος πρόεδρος Μαχμούντ Αμπάς.

«Τρέφουμε μεγάλη ελπίδα, αυτή η διάσκεψη να οδηγήσει σε διαπραγματεύσεις για το τελικό καθεστώς, σε διαπραγματεύσεις σε διευρυμένη βάση για όλα τα θέματα που αφορούν αυτό το τελικό καθεστώς (σ.σ.: σύνορα Ισραήλ, Ιερουσαλήμ, πρόσφυγες) και να οδηγηθούμε σε μία ειρηνευτική συμφωνία Ισραηλινών και Παλαιστινίων» δήλωσε ο Παλαιστίνιος πρόεδρος λίγο αφότου έγινε δεκτός στο Οβάλ Γραφείο στον Λευκό Οίκο.

Νωρίτερα, Μπους-Ολμέρτ δήλωσαν αισιόδοξοι για τα αποτελέσματα της Διάσκεψης στη συνάντηση που είχαν http://www.naftemporiki.gr/news/static/07/11/26/1444306.htm .

«Θέλουμε ο λαός στα Παλαιστινιακά εδάφη να έχει ελπίδα. Και σας ευχαριστούμε για τη βούλησή σας να καθίσετε μαζί με το Ισραήλ, να διαπραγματευτείτε ένα διακανονισμό» δήλωσε ο Αμερικανός πρόεδρος.

Αύριο Μπους-Αμπάς και Ολμερτ θα έχουν συνάντηση εκ νέου στην Ανάπολη. Αλλά μεθαύριο Τετάρτη προβλέπονται ξεχωριστές συναντήσεις του Αμερικανού προέδρου με τον Παλαιστίνιο πρόεδρο και τον Ισραηλινό πρωθυπουργό, που θα γίνουν πάλι στο Λευκό Οίκο.