Αθλητικά
Τετάρτη, 28 Νοεμβρίου 2007 11:06

Λεμονής: «Επικίνδυνο να παίξουμε για την ισοπαλία»

Επικίνδυνο χαρακακτήρισε ο προπονητής του Ολυμπιακού, Τάκης Λεμονής, να παίξει η ομάδα του στη Ρώμη για την ισοπαλία, ενώ για την κρισιμότητα του αποψινού παιχνιδιού, παραδέχθηκε πως όσο και να προσπαθεί να μειώσει το άγχος των παικτών του, είναι πολύ δύσκολο, καθώς από το αποτέλεσμα του ματς με τη Λάτσιο θα κρίνει πολλά.

Τι διαφορές θα έχει ενδεκάδα σε σχέση με τον πρώτο αγώνα στο Καραϊσκάκη εκτός του Ντομί;

«Δεν έχει σημασία ποιοι θα παίξουν αλλά να παρουσιαστεί δυνατή η ομάδα. Έχουμε μπροστά μας μια πολύ καλή ομάδα όπως έδειξε στους εντός έδρας αγώνες της και με τη Ρεάλ και με τη Βέρντερ. Είναι μια μεγάλη ομάδα η Λάτσιο. Εμείς έχουμε προβλήματα με κάποιους παίκτες και θα ξέρω για την 11άδα πριν από τον αγώνα».

-Τι φοβάστε από τη Λάτσιο;

«Είναι μια ομάδα με καλή αμυντική λειτουργία. Στο γήπεδό μας μας είχε πιέσει σε όλο το ματς. Δεν έχουμε δείξει φόβο σε κάποιο ομάδα, έχουμε όμως σεβασμό για τη Λάτσιο».

-Θα παίξει ο Κοβάσεβιτς;

«Θα εξαρτηθεί από τη σημερινή (σ.σ. χθεσινή) προπόνηση. Έχει ένα πρόβλημα τραυματισμού. Αύριο (σ.σ. σήμερα) θα ξεκαθαρίσει. Συνήθως δείχνω την 11άδα στην τελευταία προπόνηση αλλά αυτή τη φορά δε μπορώ να το κάνω. Ειδικά με τον Λεντέσμα πρέπει να είμαι 100% σίγουρος ότι μπορεί να παίξει».

-Είστε ικανοποιημένος και με την ισοπαλία ή θέλετε αποκλειστικά τη νίκη;

«Το είπα και στην Ελλάδα αυτό. Θα είναι επικίνδυνο να παίξουμε για την ισοπαλία. Είναι επικίνδυνο να παίζεις για δύο αποτελέσματα. Σίγουρα δεν θα ήταν άσχημο αποτέλεσμα για μας η ισοπαλία, όμως δε θα μπούμε στο γήπεδο με σκοπό να πάρουμε την ισοπαλία. Θα παίξουμε με το ίδιο σκεπτικό που παίξαμε στα προηγούμενα ματς. Με ανάλογη εμφάνιση ελπίζουμε να πάρουμε τη νίκη».

-Νιώθετε ότι είναι όντως ο αγώνας της χρονιάς;

«Όσο και να προσπαθώ να το βγάλω από το μυαλό των παικτών μου και να διατηρήσω το άγχος σε λογικά επίπεδα δεν γίνεται. Είναι όντως ένα πολύ καθοριστικό ματς αφού μιλάμε για την 5η αγωνιστική των ομίλων που πιθανότατα θα κρίνει πολλά».