Κόσμος
Τετάρτη, 28 Νοεμβρίου 2007 18:44

Επιτυχή χαρακτηρίζουν τη διάσκεψη της Ανάπολης Γαλλία και ΗΠΑ

Ο Λευκός Οίκος χαρακτήρισε σήμερα επιτυχία τη διεθνή διάσκεψη της Ανάπολης για την ειρήνευση στη Μέση Ανατολή, στη διάρκεια της οποίας Ισραηλινοί και Παλαιστίνιοι αναμένεται πως θα συνεχίσουν τον διάλογο με στόχο τους να επιτύχουν την πολυαναμενόμενη μεταξύ τους ειρηνευτική συμφωνία πριν το τέλος του 2008.

«Πιστεύω πως το γεγονός ότι οι Ισραηλινοί και οι Παλαιστίνιοι ξεκίνησαν διαπραγματεύσεις και πως έχουν εκπονήσει μια κοινή διακήρυξη δείχνει ότι αυτή η διεθνής διάσκεψη στέφεται με επιτυχία», δήλωσε μιλώντας στον Τύπο η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου, Ντέινα Περίνο.

«Τώρα είναι η συνέχεια που έχει πολύ μεγάλη σημασία. Το να συνεχίσουν έτσι στον δρόμο αυτό, είναι κάτι που χρειάζεται πολλές προσπάθειες, χρόνο και σοβαρές δεσμεύσεις», πρόσθεσε η εκπρόσωπος.

Από την πλευρά του ο επικεφαλής της γαλλικής διπλωματίας, Μπερνάρ Κουσνέρ εκτίμησε σήμερα ότι η διεθνής διάσκεψη της Ανάπολης είναι «το καλύτερο που θα μπορούσε να γίνει αυτή τη στιγμή».

«Ο διάλογος μεταξύ του κ. Ολμερτ και του κ. Αμπάς είναι πραγματικά ό,τι καλύτερο θα μπορούσε να γίνει», τόνισε ο κ. Κουσνέρ ο οποίος εκπροσωπεί τη χώρα του στη διάσκεψη της Ανάπολης.

ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters, Γαλλικό Πρακτορείο