Κόσμος
Πέμπτη, 29 Νοεμβρίου 2007 18:18

Συνάντηση Μιλόσοσκι-Μπερνς στο περιθώριο της συνόδου του ΟΑΣΕ

Συνάντηση με τον υφυπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ Νίκολας Μπερνς είχε ο υπουργός Εξωτερικών της ΠΓΔΜ Αντόνιο Μιλόσοσκι, στο περιθώριο της Υπουργικής Συνόδου του Οργανισμού για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη (ΟΑΣΕ).

Όπως μετέδωσε το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων της ΠΓΔΜ, "ΜΙΑ", στη συνάντηση εξετάστηκε η "πρόοδος της χώρας αναφορικά με την αίτηση ένταξής της στο ΝΑΤΟ".

Ο κ. Μιλόσοσκι αναφέρθηκε, κατά τη διάρκεια της συνάντησης, στο μεγάλο ποσοστό της κοινής γνώμης της ΠΓΔΜ (άνω του 90%) που υποστηρίζει την ένταξη της χώρας στο ΝΑΤΟ καθώς και στη συμμετοχή στρατιωτών από την ΠΓΔΜ σε αποστολές του ΝΑΤΟ.

Στη συνάντηση, κατά το ΜΙΑ, «εκτιμήθηκε η σημασία» της απόφασης της κυβέρνησης της ΠΓΔΜ να διπλασιάσει τον αριθμό των στρατιωτών της στο Ιράκ και τονίστηκε ότι τόσο η ΠΓΔΜ όσο και οι άλλες δύο χώρες της "Χάρτας της Αδριατικής" (Κροατία, Αλβανία) δύνανται να εκπληρώσουν τα κριτήρια για να λάβουν πρόσκληση για ένταξη στο ΝΑΤΟ, στη Σύνοδο Κορυφής της Συμμαχίας η οποία θα πραγματοποιηθεί τον Απρίλιο του 2008 στο Βουκουρέστι.

Ο υπουργός Εξωτερικών της ΠΓΔΜ, στο περιθώριο των εργασιών της Υπουργικής Συνόδου του ΟΑΣΕ, στη Μαδρίτη, συναντήθηκε ακόμη, με τους ομολόγους του της Λετονίας και του Λουξεμβούργου.

Πηγή ΑΠΕ