Κόσμος
Τετάρτη, 22 Ιανουαρίου 2020 21:27

Κίνα: «Λουκέτο» στα μέσα μεταφοράς της πόλης Βουχάν λόγω του κοροναϊού

Στην αναστολή λειτουργίας των μέσων μεταφοράς στην πόλη Βουχάν προχώρησαν οι αρχές, λόγω της αύξησης κρουσμάτων του κοροναϊού.

Στην αναστολή λειτουργίας των μέσων μεταφοράς στην πόλη Βουχάν προχώρησαν οι αρχές, λόγω της αύξησης κρουσμάτων του κοροναϊού.

Όσοι διαμένουν στην πόλη, τους ζητήθηκε να μην φύγουν ενώ το αεροδρόμιο και οι σιδηροδρομικοί σταθμοί θα κλείσουν για όσους επιθυμούν να ταξιδέψουν.

Λεωφορεία, μετρό, φέρρυ και μέσα μεταφοράς μακράς απόστασης θα σταματήσουν να λειτουργούν την Πέμπτη 23 Ιανουαρίου από τις 10:00 τοπική ώρα.

Η επαρχία Χουμπέι, της οποίας πρωτεύουσα είναι η Βουχάν, μια πόλη 11 εκατομμυρίων κατοίκων, έκανε λόγο για 17 νεκρούς και 444 επιβεβαιωμένα κρούσματα του κοροναϊού τα οποία καταμετρήθηκαν μέχρι τις 8 το βράδυ τοπική ώρα (14.00 ώρα Ελλάδας)

Παράλληλα, η Βρετανία εξέδωσε ταξιδιωτική οδηγία, συμβουλεύοντας τους Βρετανούς πολίτες να μην ταξιδέψουν στη Βουχάν, εκτός αν πρόκειται για σημαντικό λόγο. 

«Υπό το φως των νεώτερων ιατρικών πληροφοριών, συμπεριλαμβανομένων αναφορών για μετάδοση του ιού από άνθρωπο σε άνθρωπο και των νουθεσιών των κινεζικών αρχών, σας συμβουλεύουμε να μην ταξιδέψετε στο Βουχάν» ανέφερε σχετική ανακοίνωση του Foreign Office. 

naftemporiki.gr με πληροφορίες από BBC