Παρασκευή, 30 Νοεμβρίου 2007 12:38

Αλέκα Παπαρήγα: Οι δημοσιογράφοι δεν τυγχάνουν ευνοϊκής μεταχείρισης

Την αντίθεση του ΚΚΕ στο σκόπιμο, όπως είπε, διαχωρισμό που κάνει η κυβέρνηση για τους εργαζόμενους που υπάγονται στα λεγόμενα ευγενή ταμεία από τους υπόλοιπους ασφαλισμένους, εξέφρασε η γενική γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, σε δηλώσεις της μετά τη συνάντηση με την ΕΣΗΕΑ.

«Εμείς», τόνισε, «θεωρούμε ότι πρέπει όλοι οι εργαζόμενοι, όλοι χωρίς καμία εξαίρεση, όλοι οι κλάδοι των εργαζομένων, να έχουν μεγαλύτερους μισθούς, μεγαλύτερες συντάξεις, βελτιωμένες και δωρεάν κοινωνικές υπηρεσίες. Και ακριβώς να ανέβουν και να εξισωθούν προς τα πάνω και όχι προς τα κάτω».

Στο πλαίσιο αυτό η κ. Παπαρήγα συντάχθηκε με τους δημοσιογράφους που αντιδρούν στην ένταξη του Ταμείου τους στο λεγόμενο Ταμείο Επιστημόνων. «Αυτή η ενοποίηση έχει σαν στόχο ακριβώς να καταργήσει ορισμένες κατακτήσεις», παρατήρησε η γ.γ. του ΚΚΕ, επισημαίνοντας παράλληλα ότι η ενοποίηση που γίνεται είναι μεταβατική: «Θα τους ρίξουν σε ακόμα μεγαλύτερη χοάνη, ακριβώς για να κατεβάσουν τα ανθρώπινα και κοινωνικά δικαιώματα προς τα κάτω. Χρειάζεται αντίσταση, αντεπίθεση και ο ένας ο κλάδος να συμπαρίσταται στον άλλο. Ο ένας για όλους και όλοι για έναν. Μόνο έτσι μπορούμε να παρεμποδίσουμε την κυβέρνηση να τα περάσει όλα όπως θέλει και να ανοίξουμε το δρόμο κοινής αντιμετώπισης και των αυριανών που θα έρθουν, γιατί θα έρθουν και άλλα χειρότερα, συμπληρωματικά μέτρα», υπογράμμισε η κ. Παπαρήγα.

Επιπρόσθετα, η γ.γ. του ΚΚΕ χαρακτήρισε άδικο και λανθασμένο να προβάλλεται η άποψη ότι οι δημοσιογράφοι είναι ένας κλάδος με ειδική και ευνοϊκή μεταχείριση. «Ξέρουμε πάρα πολύ καλά ότι ένα πολύ μεγάλο μέρος των δημοσιογράφων έχουν χαμηλούς μισθούς, δεν έχουν σταθερή δουλειά, για να μην πω που βρίσκεται και το προσδόκιμο της ηλικίας του δημοσιογραφικού κλάδου», σημείωσε χαρακτηριστικά η Αλέκα Παπαρήγα.