Πολιτική
Παρασκευή, 30 Νοεμβρίου 2007 14:26

ΠΑΣΟΚ: Τα ακριτικά νησιά δεν είναι μόνο για επικοινωνιακή πολιτική

Τα ακριτικά νησιά, όπως ο ¶η Στράτης, δεν μπορεί να χρησιμοποιούνται μόνο και μόνο για τις επικοινωνιακού χαρακτήρα ανάγκες της κυβέρνησης, παρατήρησε ο βουλευτής Λέσβου του ΠΑΣΟΚ, Νίκος Σηφουνάκης, με αφορμή τη σημερινή παρουσία του πρωθυπουργού στον Αγιο Ευστράτιο http://www.naftemporiki.gr/news/static/07/11/30/1446020.htm .

Οπως επισημαίνει ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, «ουδείς αρμόδιος ενδιαφέρθηκε για το ότι δεν υπήρχαν δάσκαλοι, στην έναρξη της σχολικής χρονιάς για το μοναδικό σχολείο του νησιού, ουδείς ενδιαφέρθηκε ή ενδιαφέρεται για την ακτοπλοϊκή απομόνωση του ¶η Στράτη, αλλά και άλλων ακριτικών νησιών και ουδείς ενδιαφέρθηκε για την δρομολόγηση και κατασκευή αναγκαίων έργων υποδομής στον ¶η Στράτη, όπως του λιμανιού που καρκινοβατεί τέσσερα χρόνια».

Η επικοινωνιακή πολιτική της κυβέρνησης έχει και τα όρια της, τόνισε ο κ. Σηφουνάκης, και με αφορμή τα εγκαίνια του Μουσείου Δημοκρατίας στον Αγιο Ευστράτιο, ζήτησε εξηγήσεις από τον πρωθυπουργό Κ Καραμανλή για την ακύρωση του έργου της διάσωσης και ανάδειξης των χώρων μαρτυρίου στο νησί της Γυάρου, καθώς και για το που πήγαν τα χρήματα του έργου και γιατί δεν προχωρά η υλοποίησή του.