Κόσμος
Κυριακή, 02 Δεκεμβρίου 2007 16:01

Στα Σκόπια αύριο ο Μάθιου Νίμιτς

Συνάντηση με την πολιτική και πολιτειακή ηγεσία της ΠΓΔΜ για την εκκρεμόητα της ονομασίας θα έχει τη Δευτέρα στα Σκόπια ο ειδικός εκπρόσωπος του γ.γ. του ΟΗΕ, Μάθιου Νίμιτς. Η συνάντηση είναι προγραμματισμένη για τις 13:00 ώρα Ελλάδας, στο γραφείο του προέδρου της ΠΓΔΜ Μπράνκο Τσερβένκοφσκι.

 Όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, εκτός του κ. Τσερβένκοφσκι, στη συνάντηση, από πλευράς ΠΓΔΜ θα συμμετέχουν ακόμη ο πρωθυπουργός Νίκολα Γκρούεφσκι, ο υπουργός Εξωτερικών Αντόνιο Μιλόσοσκι και ο εκπρόσωπος της χώρας στις διαπραγματεύσεις στην έδρα του ΟΗΕ για το θέμα της ονομασίας, Νίκολα Ντιμιτρόφ.

Χθες το βράδυ, πραγματοποιήθηκε στα Σκόπια σύσκεψη μεταξύ των τεσσάρων αυτών εκπροσώπων της ΠΓΔΜ, για να καθορίσουν τη θέση της χώρας που θα εκφράσουν στην αυριανή συνάντηση με τον κ. Νίμιτς. Μετά τη σύσκεψη δεν έγιναν δηλώσεις ούτε υπήρξε κάποια σχετική ανακοίνωση.

Οι τηλεοπτικοί σταθμοί των Σκοπίων μετέδωσαν ότι στη χθεσινοβραδυνή συνάντηση, η ηγεσία της ΠΓΔΜ επρόκειτο να επιβεβαιώσει ότι στον κ. Νίμιτς θα ειπωθεί πως το σημείο του πλαισίου εισηγήσεων που παρέδωσε αυτός στους διαπραγματευτές των δύο χωρών, στη συνάντηση της 1ης Νοεμβρίου, στη Νέα Υόρκη και το οποίο αναφέρει η ΠΓΔΜ να αποδεχτεί για διεθνή χρήση, ονομασία διαφορετική από τη συνταγματική της, δεν μπορεί να γίνει αποδεκτό από τα επίσημα Σκόπια.