Κοινωνία
Τετάρτη, 15 Ιανουαρίου 2020 15:16

Ηλεία: «Φως» στη ληστεία με λεία κοσμήματα 1.000.000 ευρώ

Στα ίχνη των δραστών της ληστείας με αφαίρεση κοσμημάτων αξίας 1.000.000 ευρώ από πλανόδιο χρυσοχόο έφθασε η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Πύργου, σε συνεργασία με το Τμήμα Ασφαλείας Ήλιδας.

Στα ίχνη των δραστών της ληστείας με αφαίρεση κοσμημάτων αξίας 1.000.000 ευρώ από πλανόδιο χρυσοχόο έφθασε η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Πύργου, σε συνεργασία με το Τμήμα Ασφαλείας Ήλιδας.

Ειδικότερα, για την υπόθεση σχηματίστηκε κακουργηματικού χαρακτήρα δικογραφία σε βάρος 43χρονου αλλοδαπού και μίας 42χρονης Ελληνίδας, τα πλήρη στοιχεία των οποίων έχουν ταυτοποιηθεί.

Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, στις 30 Δεκεμβρίου 2018 τα ξημερώματα, σε χωριό της Αρχαίας Ολυμπίας στην Ηλεία, ο 43χρονος, ενεργώντας από κοινού με άγνωστους συνεργούς του, οπλισμένοι με πυροβόλα όπλα και μαχαίρι, με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά των προσώπων τους και φορώντας γάντια, μετέβησαν με δύο αυτοκίνητα στην πατρική οικία του 52χρονου χρυσοχόου, όπου, αφού τη διέρρηξαν, μπήκαν στο εσωτερικό της.

Στη συνέχεια, με την άσκηση σωματικής βίας και υπό την απειλή των όπλων, ακινητοποίησαν τα μέλη της οικογένειάς του, τραυματίζοντας σοβαρά τον ίδιο και τη μητέρα του.

Οι δράστες αφαίρεσαν από τον 52χρονο και τα κλειδιά του αυτοκινήτου του, το οποίο ήταν σταθμευμένο μπροστά από το σπίτι του. Έπειτα, αφαίρεσαν μέσα από το όχημα έξι σακίδια με κοσμήματα διαφόρων ειδών, αξίας τουλάχιστον 1.000.000 ευρώ, τα οποία κατείχε προκειμένου να τα δειγματίσει σε διάφορα χρυσοχοεία της περιφέρειας.

Ένα από τα αυτοκίνητα που χρησιμοποίησαν οι δράστες για τη διαφυγή τους ήταν κλεμμένο κι εντοπίστηκε από τους αστυνομικούς κοντά στον οικισμό Αγίας Τριάδας Ηλείας, ολοσχερώς κατεστραμμένο από εμπρησμό.

Επιπλέον, οι αστυνομικοί είχαν εντοπίσει, σε χρόνο προγενέστερο της ληστείας, στην Ε.Ο. Τριπόλεως-Πύργου, μια μοτοσικλέτα που είχε καταστραφεί με εμπρησμό και είχε κλαπεί από περιοχή της Αττικής, για την οποία εξετάζεται το ενδεχόμενο χρησιμοποίησής της σε προπαρασκευαστικές ενέργειες της ληστείας.

Από την έρευνα προέκυψε ότι η 42χρονη, τον Ιανουάριο του 2019, είχε πωλήσει σε ενεχυροδανειστήριο στην Ηλεία 53 χρυσά δαχτυλίδια, τα οποία ήταν μέρος των αφαιρεθέντων κοσμημάτων από τη ληστεία.

Η εν λόγω γυναίκα λάμβανε οδηγίες από τον 43χρονο αλλοδαπό για την πώληση των κοσμημάτων και τον ενημέρωνε για την εξέλιξη της εκάστοτε συναλλαγής.

Η δικογραφία σε βάρος των δραστών, κατά περίπτωση για ληστεία κατά συναυτουργία, κλοπή, εμπρησμό, παράβαση του νόμου για τα όπλα κι αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος, θα υποβληθεί στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Ηλείας.