Κόσμος
Δευτέρα, 03 Δεκεμβρίου 2007 16:14

Μάθιου Νίμιτς: Χωρίς συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα οι συνομιλίες

«Τώρα είμαστε πιο επικεντρωμένοι στη διαπραγματευτική διαδικασία για την εξεύρεση λύσης στο θέμα της ονομασίας (της ΠΓΔΜ)», δήλωσε ο ειδικός διαμεσολαβητής των Ηνωμένων Εθνών, Μάθιου Νίμιτς, αμέσως μετά το τέλος των συνομιλιών που είχε σήμερα στα Σκόπια.

Όπως είπε μετά τη συνάντηση με τον πρόεδρο της γειτονικής χώρας, Μπράνκο Τσερβένκοφσκι, τον πρωθυπουργό Νίκολα Γκρούεφσκι, τον υπουργό Εξωτερικών, Αντόνιο Μιλόσοσκι, και τον εκπρόσωπο της ΠΓΔΜ στις διαπραγματεύσεις στην έδρα του ΟΗΕ για το θέμα της ονομασίας, Νίκολα Ντιμιτρόφ, διαπίστωσε ότι υπάρχει θέληση για συνέχιση των συνομιλιών. Διευκρίνισε επίσης, πως δεν υπάρχει συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα και ότι ο γύρος αυτός των διαπραγματεύσεων δεν θα είναι ο τελευταίος.

Ο κ. Νίμιτς ανέφερε ακόμη ότι στη συνάντηση με την ηγεσία της ΠΓΔΜ εξετάστηκε το πλαίσιο των εισηγήσεων που υπέβαλε ο ίδιος στη συνάντηση της 1ης Νοεμβρίου στη Νέα Υόρκη με τους διαπραγματευτές των δύο χωρών. Όπως είπε, τα δυο μέρη εξετάζουν το πλαίσιο των εισηγήσεων που κατέθεσε και ότι δεν υπάρχει κάποια περαιτέρω εξέλιξη.

Ερωτηθείς τι θα μεταφέρει στην Αθήνα μετά τη συνάντηση που είχε με την ηγεσία της ΠΓΔΜ, ο κ. Νίμιτς δήλωσε ότι «δεν έχει να προσθέσει κάτι καινούργιο».

Από την πλευρά της ΠΓΔΜ μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει καμία δήλωση για το περιεχόμενο της σημερινής συνάντησης με τον κ. Νίμιτς.

Πηγή ΑΠΕ