Αθλητικά
Κυριακή, 05 Ιανουαρίου 2020 14:21

Ντέρμπι «αιωνίων» στον απόηχο της ήττας του ΠΑΟΚ

Η πλειοψηφία των διαιτητών και βοηθών της Super League τάχθηκε, μέσω ηλεκτρονικής ψηφοφορίας που πραγματοποιήθηκε την Πρωτοχρονιά, υπέρ της αναστολής της αποχής που είχε εξαγγελθεί ως τις 17 Ιανουαρίου.

Η πλειοψηφία των διαιτητών και βοηθών της Super League τάχθηκε, μέσω ηλεκτρονικής ψηφοφορίας που πραγματοποιήθηκε την Πρωτοχρονιά, υπέρ της αναστολής της αποχής που είχε εξαγγελθεί ως τις 17 Ιανουαρίου.

Έτσι, η 17η αγωνιστική της Λίγκας, που είχε οριστεί για το Σαββατοκύριακο 4-5/1/202 διεξάγεται κανονικά. Μια αγωνιστική που περιλαμβάνει δύο ντέρμπι, το ελληνικό Clasico μεταξύ Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού στο «κλειστό» (λόγω τιμωρίας) «Γ. Καραϊσκάκης» και τη «μητέρα των μαχών» της Θεσσαλονίκης ανάμεσα σε Άρη και ΠΑΟΚ.

Το ντέρμπι της συμπρωτεύουσας διεξήχθη χθες και κατέληξε σε θρίαμβο των «κίτρινων», που σταμάτησαν το επί 51 αγώνες αήττητο σερί του «Δικέφαλου», δίνοντας ευκαιρία στον Ολυμπιακό να τον ξεπεράσει με νίκη σήμερα.

Οι «ερυθρόλευκοι», που δέχθηκαν την «προσπέραση» του ΠΑΟΚ στο λυκόφως του 2019 έχοντας πολλά παράπονα για τη διαιτησία στον αγώνα με τον Βόλο, δεν έχουν περιθώριο για νέα απώλεια βαθμών.

Στα πλέι οφ μεταφέρεται η βαθμολογία της κανονικής περιόδου, που σημαίνει πως ακόμη κι ένας βαθμός μπορεί να αποδειχθεί καθοριστικός για την ανάδειξη του πρωταθλητή.

Η πειραϊκή ομάδα στο παιχνίδι της Μαγνησίας έχασε με τραυματισμούς Σουντανί και Μπρούνο, ενώ ο Πέδρο Μαρτίνς δεν υπολογίζει στον Γκιγιέρμε. Στον αντίποδα, Ποντένσε και Βαλμπουενά ξεπέρασαν τα προβλήματά τους και τέθηκαν στη διάθεση του προπονητή τους.

Από την πλευρά τους, οι «πράσινοι» θα μεταβούν στο Φάληρο με παρακαταθήκη το αήττητο των δύο τελευταίων ετών απέναντι στον Ολυμπιακό, αλλά και χωρίς σοβαρές απουσίες, αφού Κουρμπέλης και Δώνης είναι καλά και υπολογίζονται. 

Η ΑΕΚ θα παίξει στο ΟΑΚΑ με τον Παναιτωλικό, που έκανε την πρώτη νίκη στο φετινό πρωτάθλημα μόλις μία αγωνιστική πριν με «θύμα» τον ΟΦΗ.

Ενδιαφέρουσα προβλέπεται η συνάντηση της Ξάνθης μεταξύ της ομώνυμης ακριτικής ομάδας και της ΑΕΛ, λόγω και του «παρελθόντος» μεταξύ των δύο συλλόγων, ενώ στη Νέα Σμύρνη ο ουραγός Πανιώνιος θα δώσει αγώνα επιβίωσης στην κατηγορία, απέναντι στην ανεβασμένη Λαμία.

Το πρόγραμμα

ΑΕΚ - Παναιτωλικός (15:00)

Ξάνθη - ΑΕΛ (17:15)

Πανιώνιος - Λαμία (17:15)

Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός (19:30)