Κόσμος
Πέμπτη, 19 Δεκεμβρίου 2019 13:59

Πούτιν: «Συνέχεια μία εσωτερικής πολιτικής μάχης» η παραπομπή του Τραμπ σε δίκη

«Συνέχεια μία εσωτερικής πολιτικής μάχης» χαρακτήρισε ο Ρώσος πρόεδρος Βλανίμιρ Πούτιν την παραπομπή του Αμερικανού ομολόγου του Ντόναλντ Τραμπ σε δίκη επισημαίνοντας ότι τα περί κατάχρησης εξουσίας βασίζονται σε «εξ ολοκλήρου επινοημένες» κατηγορίες. Ο Πούτιν αναφέρθηκε επίσης στις θετικές αλλαγές που σημειώνονται στην Ουκρανία, ανάμεσά τους και η απόφαση του Κιέβου να παρατείνει την ισχύ του νόμου που δίνει ειδικό καθεστώς στην περιοχή του Ντονμπάς.

«Συνέχεια μία εσωτερικής πολιτικής μάχης» χαρακτήρισε ο Ρώσος πρόεδρος Βλανίμιρ Πούτιν την παραπομπή του Αμερικανού ομολόγου του Ντόναλντ Τραμπ σε δίκη επισημαίνοντας ότι τα περί κατάχρησης εξουσίας βασίζονται σε «εξ ολοκλήρου επινοημένες» κατηγορίες.

«Πρέπει ακόμη να περάσει από τη Γερουσία, όπου οι Ρεπουμπλικάνοι έχουν πλειοψηφία. Δεν είναι πολύ πιθανό να θέλουν να απομακρύνουν από την εξουσία έναν εκπρόσωπο του κόμματός τους με βάση εξ ολοκλήρου επινοημένων κατηγοριών», δήλωσε ο Πούτιν στην καθιερωμένη ετήσια συνέντευξη Τύπου, απαντώντας σε ερώτηση για τις ρωσοαμερικανικές σχέσεις.

«Το κόμμα που έχασε τις εκλογές, το Δημοκρατικό Κόμμα, προσπαθεί να εξασφαλίσει αποτελέσματα μέσω άλλων τρόπων και άλλων εργαλείων κατηγορώντας τον Τραμπ για συνωμοσία με τη Ρωσία. Στη συνέχεια επιβεβαιώνεται ότι δεν υπήρξε. Και τώρα, επινόησαν μια ιστορία πίεσης στην Ουκρανία», πρόσθεσε ο Ρώσος πρόεδρος.

Ο Πούτιν αναφέρθηκε και στις κυρώσεις που ενέκρινε πρόσφατα το Κογκρέσο σε βάρος της Μόσχας για την κατασκευή του ρωσικού αγωγού φυσικού αερίου Nord Stream υπογραμμίζοντας ότι θα επηρεάσουν «αναμφίβολα» τις σχέσεις των δύο χωρών, αλλά η Ρωσία θα ανταποδώσει ανάλογα.

«Θετικές εξελίξεις στην ανατολική Ουκρανία»

Όσον αφορά την Ουκρανία, ο Ρώσος πρόεδρος δήλωσε ότι οι Ουκρανοί ηγέτες πρέπει να έχουν άμεσες συνομιλίες με τους επικεφαλής των φιλορώσων ανταρτών στο Ντονμπάς προκειμένου να αποκατασταθεί η ειρήνη στην ανατολική Ουκρανία.

Ο Πούτιν αναφέρθηκε στις θετικές αλλαγές που σημειώνονται στην Ουκρανία, ανάμεσά τους και η απόφαση του Κιέβου να παρατείνει την ισχύ του νόμου που δίνει ειδικό καθεστώς στην περιοχή του Ντονμπάς.

«Η επόμενη συνάντηση (της ομάδας του σχήματος της Νορμανδίας) τον Απρίλιο θα έχει νόημα αν υπάρχουν κάποιες θετικές εξελίξεις. Ναι, υπάρχουν κάποιες, πρέπει να πούμε αντικειμενικά», σημείωσε. Ωστόσο, απέκλεισε το ενδεχόμενο να υπάρξουν τροποποιήσεις στις συμφωνίες του Μινσκ που υπεγράφησαν το 2015.

naftemporiki.gr με πληροφορίες από ΑΜΠΕ, Reuters, Sputnik