Πολιτική
Δευτέρα, 10 Δεκεμβρίου 2007 07:00

Πρόγνωση καιρού

ΤΟΠΙΚΕΣ καταιγίδες στη Δυτική Ελλάδα και στα Νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα, προβλέπει για σήμερα Δευτέρα η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ), με ανέμους έως 8 Μποφόρ στο Αιγαίο.

Αναλυτική πρόγνωση

* Μακεδονία, Θράκη: Λίγες νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες με τοπικές βροχές και λίγα χιόνια στα ορεινά. Ανεμοι: Νοτιοδυτικοί 2 με 4 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 3 έως 12 βαθμούς Κελσίου.

* Δυτική Ελλάδα: Νεφώσεις με βροχές και τοπικές καταιγίδες στα ορεινά της Ηπείρου και χιονοπτώσεις. Ανεμοι: Δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 και στο Ιόνιο 6 τοπικά 7 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 8 έως 16 βαθμούς Κελσίου. Στην Ηπειρο η θερμοκρασία θα είναι κατά τόπους τρεις με τέσσερις βαθμούς χαμηλότερη.

* Θεσσαλία, Ανατολική Στερεά, Εύβοια, Ανατολική Πελοπόννησος: Λίγες νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες με σποραδικές βροχές και στα ορεινά της Θεσσαλίας λίγα χιόνια. Ανεμοι: Δυτικοί νοτιοδυτικοί 4 με 6 και στα νότια 7 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 5 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

Κυκλάδες, Κρήτη: Λίγες νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες με σποραδικές βροχές και στην Κρήτη πιθανώς πρόσκαιρες καταιγίδες. Ανεμοι: Δυτικοί νοτιοδυτικοί 6 με 7 και τοπικά 8 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 11 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

* Νησιά Ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα: Νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες. Ανεμοι: Δυτικοί νοτιοδυτικοί 5 με 7 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 10 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

Αττική

Λίγες νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες με πιθανότητα τοπικών βροχών μικρής διάρκειας. Ανεμοι: Δυτικοί νοτιοδυτικοί 4 με 6 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 8 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλονίκη

Λίγες νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες με τοπικές βροχές και λίγα χιόνια στα ορεινά. Ανεμοι: Νότιοι νοτιοδυτικοί 4 με 5 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 5 έως 12 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός αύριο

Νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες στη Δυτική Ελλάδα, τα Νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, τα Δωδεκάνησα και την Κρήτη προβλέπει για αύριο Τρίτη η ΕΜΥ. Χιόνια θα πέσουν στα ορεινά της Ηπείρου και της Δυτικής Στερεάς. Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπονται λίγες νεφώσεις κατά διαστήματα αυξημένες. Ανεμοι: Δυτικοί νοτιοδυτικοί 5 με 6 και στα πελάγη τοπικά 7 Μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

ΠΗΓΗ: Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ)