Κοινωνία
Πέμπτη, 19 Δεκεμβρίου 2019 11:06

Καταδρομικές επιθέσες και βανδαλισμοί σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

Καταδρομικές επιθέσεις με στόχους εμπορικά καταστήματα σημειώθηκαν το βράδυ της Τετάρτης σε κεντρικά σημεία της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης.

Καταδρομικές επιθέσεις με στόχους εμπορικά καταστήματα σημειώθηκαν το βράδυ της Τετάρτης σε κεντρικά σημεία της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης.

Ειδικότερα, στην Αθήνα άγνωστοι προκάλεσαν φθορές σε καταστήματα και σε ΑΤΜ τράπεζας στην οδό Μητροπόλεως και έγραψαν συνθήματα σε τοίχους και υαλοπίνακες. 

Στο σημείο έσπευσαν αστυνομικές δυνάμεις, οι οποίες ωστόσο δεν προχώρησαν σε προσαγωγές.

Σε ανάρτηση που ανέβηκε σε ιστότοπο του αντεξουσιαστικού χώρου αναφερεται ότι οι παραπάνω ενέργειες έγιναν «ως ένδειξη αλληλεγγύης για τις εκκενωμένες καταλήψεις στο Κουκάκι».

Νωρίτερα, άγνωστος επιχείρησε να βάλει φωτιά για να κάψει το Χριστουγεννιάτικο δέντρο στην πλατεία Εξαρχείων, χωρίς ωστόσο να το καταφέρει. Η φωτιά σβήστηκε από καταστηματάρχες της περιοχής, ενώ το δέντρο καψαλίστηκε χωρίς να καταστραφεί.

Στη Θεσσαλονίκη ομάδα κουκουλοφόρων προκάλεσαν ζημιές σε καταστήματα στο κέντρο της πόλης. Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, οι δράστες κρατούσαν λοστούς και άλλα αντικείμενα. Προκάλεσαν φθορές στις προσόψεις εμπορικών καταστημάτων που βρίσκονται στις οδούς Τσιμισκή, Παύλου Μελά και Γρηγορίου Παλαμά, ενώ πέταξαν φέιγ βολάν με μηνύματα υπέρ των καταλήψεων.

naftemporiki.gr