Αθλητικά
Τετάρτη, 18 Δεκεμβρίου 2019 21:35

Τρίτη σερί νίκη για ΑΕΚ, 2-1 τον Αστέρα Τρίπολης

Τρίτη διαδοχική νίκη για την ΑΕΚ, που εδραιώνεται στην 3η θέση της βαθμολογίας μετά τη 15η αγωνιστική της Super League.

Τρίτη διαδοχική νίκη για την ΑΕΚ, που εδραιώνεται στην 3η θέση της βαθμολογίας μετά τη 15η αγωνιστική της Super League.

H Ένωση επικράτησε 2-1 του Αστέρα Τρίπολης στο ΟΑΚΑ με σκόρερ τους Μάνταλο (6΄ πέναλτι) και Λιβάγια (46΄), ενώ μείωσε για τους φιλοξενούμενους ο Λουϊς Φερνάντεθ στο 79΄.

Το τράβηγμα του Ματρικάρντι στον Ολιβέιρα έγινε αντιληπτό μέσω VAR κι έτσι η ΑΕΚ άνοιξε το σκορ πολύ νωρίς με το πέναλτι του Μάνταλου (6΄).

Ακόμα πιο νωρίς με την έναρξη του β΄ ημιχρόνου, μόλις στα 50 πρώτα δευτερόλεπτα , πέτυχε το 2-0. Από εκπληκτική κάθετη του Κρίστιτσιτς, ο Παουλίνιο πέρασε τη μπάλα στον Λιβάγια κι αυτός δεν είχε πρόβλημα να τη στείλει από κοντά στα δίχτυα.

H AEK δεν ικανοποίησε με την συνολική της εμφάνιση, ο Αστέρας δικαιούταν ένα γκολ και το πέτυχε στο 78΄ με έξοχη ενέργεια και σουτ του Λουίς Φερνάντεθ μετά από λάθος του Μπακάκη.

Οι φιλοξενούμενοι πίεσαν στο τελευταίο δεκαπεντάλεπτο και άγγιξαν την ισοφάριση, όμως ο Τσιντώτας (που είχε αντικαταστήσει τον τραυματία Μπάρκα) πραγματοποίησε την απόκρουση του ματς σε εξ επαφής κεφαλιά του Λ.Φερνάντεθ στο 87΄ κι έτσι ο Μάσιμο Καρέρα πανηγύρισε το «2 στα 2» στο ξεκίνημά του στον πάγκο της ΑΕΚ.