Πολιτική
Τρίτη, 11 Δεκεμβρίου 2007 07:00

Πρόγνωση καιρού

ΤΟΠΙΚΕΣ καταιγίδες στη Δυτική Ελλάδα, τα Νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα και πιθανώς στην Κρήτη, προβλέπει για σήμερα Τρίτη η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ).

Αναλυτική πρόγνωση

* Μακεδονία, Θράκη: Τοπικές νεφώσεις. Πιθανότητα ασθενών βροχών το βράδυ κυρίως στη Θράκη. Ανεμοι: Νοτιοδυτικοί 3 με 5 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 2 έως 14 βαθμούς Κελσίου.

* Δυτική Ελλάδα: Νεφώσεις με βροχές και τοπικές καταιγίδες. Χιόνια θα πέσουν στα ορεινά της Ηπείρου. Ανεμοι: Νοτιοδυτικοί 4 με 6 Μποφόρ και στο Νότιο Ιόνιο τοπικά 7 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 5 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

* Θεσσαλία, Ανατολική Στερεά, Εύβοια, Ανατολική Πελοπόννησος: Λίγες νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες. Ανεμοι: Δυτικοί νοτιοδυτικοί 4 με 5 και στα νότια 6 με 7 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 3 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

* Κυκλάδες, Κρήτη: Λίγες νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες με παροδικές βροχές και πιθανώς καταιγίδες κυρίως στην Κρήτη. Ανεμοι: Δυτικοί νοτιοδυτικοί 6 με 7 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 13 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

* Νησιά Ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα: Νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα νότια. Ανεμοι: Δυτικοί νοτιοδυτικοί 5 με 6 Μποφόρ και στα νότια 6 με 7 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 12 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

Αττική

Λίγες νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες. Ανεμοι: Νοτιοδυτικοί 5 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 8 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλονίκη

Λίγες νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες. Ανεμοι: Νότιοι 3 με 4 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 5 έως 13 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός αύριο

Νεφώσεις με βροχές και χιόνια στα ορεινά της ηπειρωτικής χώρας προβλέπει για αύριο Τετάρτη η ΕΜΥ. Τοπικές καταιγίδες θα σημειωθούν κυρίως στις παραθαλάσσιες και νησιωτικές περιοχές. Τα φαινόμενα στη Δυτική Ελλάδα, τα Νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, τα Δωδεκάνησα και πιθανώς στην Κρήτη, θα είναι κατά τόπους έντονα. Πάντως το βράδυ στα δυτικά τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν. Ανεμοι: Νοτιοδυτικοί 4 με 6 Μποφόρ, που βαθμιαία στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια θα στραφούν σε βόρειους βορειοανατολικούς 4 με 6 και στα βόρεια 7 Μποφόρ. Πτώση θα σημειώσει η θερμοκρασία στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια.

ΠΗΓΗ: Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ)