Νέα αντιπαράθεση κυβέρνησης και αντιπολίτευσης για τα επεισόδια που ακολούθησαν την πορεία στη μνήμη του Γρ. Γρηγορόπουλου, σημειώθηκε στη Βουλή, στο πλαίσιο της συζήτησης του νομοσχεδίου «Κατεπείγουσες ρυθμίσεις αρμοδιότητας των Υπουργείων Υγείας, Εσωτερικών, Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων και άλλες διατάξεις».
Νέα αντιπαράθεση κυβέρνησης και αντιπολίτευσης για τα επεισόδια που ακολούθησαν την πορεία στη μνήμη του Γρ. Γρηγορόπουλου, σημειώθηκε στη Βουλή, στο πλαίσιο της συζήτησης του νομοσχεδίου «Κατεπείγουσες ρυθμίσεις αρμοδιότητας των Υπουργείων Υγείας, Εσωτερικών, Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων και άλλες διατάξεις».
Για αστήρικτες κατηγορίες κατά της ΕΛΑΣ και συμπαράταξη με συγκεκριμένα ακροατήρια κατηγόρησε τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρη Τζανακόπουλο ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Μάκης Βορίδης.
Είχε προηγηθεί επίθεση του κ. Τζανακόπουλου στην κυβέρνηση και ιδιαίτερα στον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη από τον οποίο ζήτησε να απαντήσει τι σημαίνει η φράση συνδικαλιστή της αστυνομίας, ότι τώρα μας έχουν λυθεί τα χέρια, και να μην επιχειρεί να συγκαλύψει παρανομίες οργάνων της τάξης.
«Εάν αυτά συμβαίνουν στο δρόμο, μπροστά σε πολίτες και στα ΜΜΕ, τι μπορεί να συμβαίνει εντός των κρατητηρίων;», αναρωτήθηκε ο κ. Τζανακόπουλος αναφερόμενος σε καταγγελίες για σχετικό συμβάν στο ΑΤ Εξαρχείων. Πρόκειται για βασανιστήρια τα οποία η κυβέρνηση πρέπει να καταδικάσει είπε ο κ. Τζανακόπουλος.
Εκτίμησε επίσης ότι τα γεγονότα αυτά σχετίζονται με πολιτική επιλογή της κυβέρνησης, που θέλει, σύμφωνα με το βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, να επανακτήσει την πρόσβαση της σε ακροδεξιά ακροατήρια. Όπως είπε ο κ. Τζανακόπουλος, με τη συμπεριφορά της η κυβέρνηση τορπιλίζει το πολιτικό κλίμα και σε αυτό το τοξικό περιβάλλον δεν μπορούν να υπάρχουν όροι στοιχειώδους πολιτικής συνεννόησης, σε μια περίοδο που είναι αναγκαία λόγω της όξυνσης που επιλέγει η τουρκική πλευρά.
Εκ μέρους της κυβέρνησης ο κ. Βορίδης επέκρινε τον κύριο Τζανακόπουλο ότι δεν έχει διαβάσει τις ανακοινώσεις του Υπουργείου για διενέργεια ελέγχου των καταγγελιών καθώς και ότι στο ΑΤ Εξαρχείων τα ουρλιαχτά σχετίζονταν με ψυχιατρικό περιστατικό ενώ καμία προσαγωγή από επεισόδια δεν υπήρξε.
Κάλεσε μάλιστα το βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ να μην τοποθετείται πριν ολοκληρωθεί η έρευνα: Εάν κάποιος μιλά για ενόχους και αθώους φανερώνει την πολιτική του θέση [...] Εμείς λέμε ότι κάθε έκνομη ενέργεια θα ελέγχεται ενώ εσείς παίρνετε θέση και καταδικάζετε.
Συνέχισε μάλιστα λέγοντας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ, με δεδομένη τη συμπαράταξή του με συγκεκριμένα ακροατήρια, παραγνωρίζει τη λαϊκή εντολή να τερματιστεί η ανομία και το χάος, επίσης παραγνωρίζει και το ότι η ΕΛΑΣ προστάτευσε το δικαίωμα στη διαδήλωση με επιτυχημένα μέτρα. Χαρακτήρισε μάλιστα «συγκλονιστικό» το να λέει ότι «δεν μπορούμε να έχουμε πεδίο πολιτικής συνεννόησης για τα ελληνοτουρκικά» επειδή υπήρξαν περιστατικά που ελέγχονται. Αυτή η θέση φανερώνει τις προτεραιότητες σας, είπε ο κ. Βορίδης.
Νωρίτερα, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΜέΡΑ25, Κλέων Γρηγοριάδης, είχε ανεβεί στο βήμα με τα χέρια πίσω από το κεφάλι και αναφωνώντας τη λέξη «παραδίνομαι», σε μια προσπάθεια να αναπαραστήσει το περιστατικό ακινητοποίησης νεαρού από άνδρες των ΜΑΤ.
«Έστω ότι ήμουν αντεξουσιαστής, ταραχοποιός, αλλά δεν μπορεί να φωνάζω παραδίνομαι και να συνεχίζουν να με χτυπούν, να με κλωτσάνε στην κοιλιά, στα γεννητικά όργανα και στο στήθος, όταν είμαι εμφανώς άοπλος και παραδομένος», είπε ο κ. Γρηγοριάδης. Αναρωτήθηκε επίσης εάν όλη αυτή η αγριότητα είναι Δημοκρατία.
Πηγή: ΑΜΠΕ