Πολιτική
Πέμπτη, 13 Δεκεμβρίου 2007 07:00

Πρόγνωση καιρού

ΑΙΣΘΗΤΗ πτώση της θερμοκρασίας κυρίως στα κεντρικά και βόρεια προβλέπει για σήμερα Πέμπτη η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ), χιονοπτώσεις στα ορεινά καθώς και σε περιοχές της Κεντρικής και Βόρειας Ελλάδας με σχετικά χαμηλό υψόμετρο. Με πολύ ισχυρούς και τοπικά θυελλώδεις ανέμους στο Αιγαίο.

Αναλυτική πρόγνωση

* Μακεδονία, Θράκη: Νεφώσεις με τοπικές βροχές ή χιονόνερο κυρίως από τις απογευματινές ώρες στην Ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη. Χιόνια στις ορεινές και ημι-ορεινές περιοχές. Ανεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 5 με 6 Μποφόρ και στα ανατολικά 7 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από -1 έως 8 βαθμούς Κελσίου.

* Δυτική Ελλάδα: Παροδικές νεφώσεις με πιθανότητα τοπικών βροχών κυρίως στα νοτιοδυτικά το πρωΐ. Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 Μποφόρ και στο Ιόνιο τοπικά 6 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 1 έως 12 βαθμούς Κελσίου, αλλά στην ΗΠειρο η μεγίστη θα είναι τρεις με τέσσερις βαθμούς χαμηλότερη.

* Θεσσαλία, Ανατολική Στερεά, Εύβοια, Ανατολική Πελοπόννησος: Νεφώσεις με βροχές και στις παραθαλάσσιες περιοχές πθανόν καταιγίδες. Χιόνια στις ορεινές περιοχές τα φαινόμενα από το απόγευμα σταδιακά θα εξασθενήσουν. Ανεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 6 με 7 Μποφόρ και στα ανατολικά τοπικά 8 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 2 έως 9 βαθμούς Κελσίου.

* Κυκλάδες, Κρήτη: Νεφώσεις με τοπικές βροχές και πιθανώς σποραδικές καταιγίδες. Ανεμοι: Αρχικά δυτικοί βορειοδυτικοί 5 με 6 Μποφόρ και από το απόγευμα βόρειοι 7 τοπικά 8 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 7 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

* Νησιά Ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα: Νεφώσεις με τοπικές βροχές κυρίως στα Δωδεκάνησα, όπου θα εκδηλωθούν και καταιγίδες. Σταδιακή βελτίωση αρχικά στα βόρεια και το βράδυ στα νότια. Ανεμοι: Δυτικοί 5 με 6 και στα βόρεια βορειοανατολικοί 7 με 8 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 6 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

Αττική

Νεφώσεις με βροχές και στην Πάρνηθα χιονοπτώσεις. Ανεμοι: Βόρειοι 6 με 7 Μποφόρ και στα ανατολικά πρόσκαιρα 8 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 5 έως 10 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια η μεγίστη θα είναι τρεις με τέσσερις βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλονίκη

Νεφώσεις με ασθενείς τοπικές βροχές ή χιονόνερο κυρίως στα ανατολικά του νομού. Πρόσκαιρες χιονοπτώσεις στα ορεινά. Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 3 έως 7 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός αύριο

Νεφώσεις με χιονοπτώσεις κυρίως από τις απογευματινές ώρες στην Κεντρική και Βόρεια Ελλάδα, προβλέπει για αύριο Παρασκευή η ΕΜΥ. Κατά τη διάρκεια της νύχτας στην Κεντρική και Ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη και τα νησιά του Βορείου Αιγαίου οι χιονοπτώσεις κατά τόπους θα ενταθούν. Στην υπόλοιπη χώρα τοπικές νεφώσεις με σποραδικές βροχές, χιονοπτώσεις στα ορεινά και στα νοτιοδυτικά πιθανώς καταιγίδες. Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και τοπικά στο Βόρειο Αιγαίο 7 Μποφόρ. Πτώση θα σημειώσει η θερμοκρασία σε όλη τη χώρα.

ΠΗΓΗ: Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ)