Αθλητικά
Πέμπτη, 13 Δεκεμβρίου 2007 11:08

«Χρυσάφι» στα ταμεία του Ολυμπιακού

Η πρόκριση στη φάση των «16» του Τσάμπιονς Λιγκ φέρνει χρήμα στα ταμεία του Ολυμπιακού. Η φετινή παρουσία των «ερυθρολεύκων» αποδεικνύεται χρυσοφόρος καθώς ήδη στα ταμεία της πειραϊκής ΠΑΕ έχουν μπει 9 εκατομμύρια ευρώ από τη συμμέτοχη στον όμιλο και την πρόκριση στους «16».

Συγκεκριμένα, δύο εκατομμύρια ευρώ είναι για τη συμμετοχή στον όμιλο, συνολικά 2,4 εκατομμύρια € για τους αγώνες που έδωσαν οι Πρωταθλητές Ελλάδος στον όμιλο και άλλα 2,4 εκατομμύρια € για τα αποτελέσματα πού πήρε η ομάδα, δηλαδή τις τρεις νίκες και τις δύο ισοπαλίες (600.000 € ευρώ η νίκη και 300.000 € η ισοπαλία). Τέλος, το μπόνους της πρόκρισης είναι άλλα 2,2 εκατομμύρια ευρώ.

Στην επόμενη φάση της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης, ο Ολυμπιακός θα βάλει στα ταμεία του άλλα 800.000 ευρώ, μόνο για τους δύο αγώνες που θα δώσει (19-20/2 στο Καραϊσκάκη και 4-5/3 εκτός έδρας), ανεξαρτήτως αποτελέσματος, και επιπρόσθετα θα πάρει το μπόνους της νίκης ή της ισοπαλίας.

Τέλος, σε περίπτωση που οι «ερυθρόλευκοι» προκριθούν στα προημιτελικά, θα εισπράξουν από την UEFA άλλα 2,5 εκατομμύρια ευρώ.

Όσο για το πριμ που θα εισπράξουν οι παίκτες του Ολυμπιακού για την πρόκριση στην επόμενη φάση του Τσάμπιονς Λιγκ, οι σχετικές ανακοινώσεις θα γίνουν μετά τη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου της ΠΑΕ την Παρασκευή (14/12), χωρίς να αποκλείεται να δοθεί και έξτρα πριμ για νίκη επί της ΑΕΚ.

Τη νίκη επί του «δικεφάλου» ζήτησε ο πρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός, Σωκράτης Κόκκαλης, κατά τη χθεσινή επίσκεψή του στο προπονητήριου του Ρέντη.

«Αξίζουν πολλά συγχαρητήρια στον προπονητή σας, τον κ. Λεμονή, τον τεχνικό διευθυντή κ. Ίβιτς, στον Αλέκο Ράντο, σε όλο το τεχνικό τιμ, σε όλους σας», δήλωσε ο κ. Κόκκαλης στους παίκτες και τόνισε: «Αυτό που θέλω και πρέπει να γίνει τώρα, είναι να κερδίσουμε την ΑΕΚ. Πρέπει να το πάρουμε αυτό το ματς».