Αθλητικά
Πέμπτη, 13 Δεκεμβρίου 2007 13:41

Κύπελλο Ελλάδος - Ντέρμπι «αιωνίων» ανέδειξε η κληρωτίδα

Ντέρμπι «αιωνίων» ανέδειξε η κλήρωση που έγινε πριν από λίγο σε κεντρικό ξενοδοχείο για την 5η φάση του Κυπέλλου Ελλάδος*.

Ο Ολυμπιακός θα φιλοξενήσει τον Παναθηναϊκό στο Γήπεδο Καραϊσκάκη, σε νοκ άουτ αγώνα στις 9 ή τις 16 Ιανουαρίου. Σε περίπτωση ισοπαλίας θα γίνει επαναληπτικός στο γήπεδο της Λεωφόρου Αλεξάνδρας τον Φεβρουάριο. Σημειώνεται ότι Ολύμπιακός και Παναθηναϊκός θα συναντηθούν στο Γήπεδο Καραϊσκάκη και στις 13 Ιανουαρίου για την πρεμιέρα του β' γύρου της Super League.

Στα υπόλοιπα «ζευγάρια» ξεχωρίζουν οι αναμετρήσεις της Ξάνθης με την ΑΕΚ, του Ηρακλή με τον Πανιώνιο και του Αστέρα Τρίπολης με τον Ατρόμητο.

Αναλυτικά η κλήρωση της 5ης φάσης του Κυπέλλου Ελλάδος έχει ως εξής:

Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός

Ξάνθη-ΑΕΚ

Θρασύβουλος-Πρέβεζα

Εθνικός Κατερίνης-¶ρης

Ηρακλής-Πανιώνιος

Απόλλωνας Καλαμαριάς-Λάρισα

Αστέρας Τρίπολης-Ατρόμητος

Αγροτικός Αστέρας-ΟΦΗ.

* Στην 5η φάση του Κυπέλλου Ελλάδος οι αγώνες είναι μονοί και διεξάγονται στις έδρες των συλλόγων που έχουν κληρωθεί ως γηπεδούχοι.

Σε περίπτωση ισοπαλίας στην κανονική διάρκεια του αγώνα, διεξάγεται δεύτερος αγώνας στην έδρα του συλλόγου, που ήταν φιλοξενούμενος στον πρώτο. Εφόσον και στον δεύτερο αγώνα υπάρξει ισοπαλία στην κανονική διάρκεια, τότε διεξάγεται ημίωρη παράταση. Σε περίπτωση νέας ισοπαλίας και στον επιπλέον χρόνο, διεξάγεται η διαδικασία των πέναλτι.

Σημειώνεται ότι στις αναμετρήσεις αυτές δεν υπολογίζονται ως διπλά τα εκτός έδρας γκολ.