Αθλητικά
Πέμπτη, 05 Δεκεμβρίου 2019 21:51

Στους «16» του Κυπέλλου Ελλάδας Παναθηναϊκός και Βόλος

Ο Παναθηναϊκός προκρίθηκε στους «16» του Κυπέλλου Ελλάδας με δύο νίκες επί της Παναχαϊκής, της οποίας επιβλήθηκε απόψε με 2-0 στο ΟΑΚΑ, στη ρεβάνς του 3-1 στην αχαϊκή πρωτεύουσα.

Ο Παναθηναϊκός προκρίθηκε στους «16» του Κυπέλλου Ελλάδας με δύο νίκες επί της Παναχαϊκής, της οποίας επιβλήθηκε απόψε με 2-0 στο ΟΑΚΑ, στη ρεβάνς του 3-1 στην αχαϊκή πρωτεύουσα.

Ο τεχνικός των «πρασίνων», Γιώργος Δώνης, έδωσε χρόνο συμμετοχής σε πολλούς ποδοσφαιριστές με λίγο χρόνο συμμετοχής, αφήνοντας τους περισσότερους βασικούς του να ξεκουραστούν.

Η Παναχαϊκή απείλησε στο 15΄ απείλησε με τον Αντωνακόπουλο, το σουτ του οποίου κόντραρε και έφυγε λίγο άουτ. Με την έναρξη του δεύτερου ημιχρόνου ο Παναθηναϊκός πήρε προβάδισμα με τον Κολοβό (πρώτο του γκολ), ο οποίος στο 52΄ εκμεταλλεύτηκε τη σέντρα του Αποστολάκη.

Στο 64΄ οι γηπεδούχοι είχαν δοκάρι με τον Καμπετσή, ο οποίος 7 λεπτά αργότερα αποδείχθηκε πιο εύστοχος και αξιοπολιησε την ασίστ του Κολοβού για να διαμορφώσει το τελικό σκορ.

Το «θρίλερ» του Βόλου

Αντίθετα με τον Παναθηναϊκό, ο Βόλος χρειάστηκε να φτάσει στη διαδικασία των πέναλτι (4-2) για να συνεχίσει στη διοργάνωση, αφού ο Πανσερραϊκός, με τον οποίο τον χωρίζουν δυο κατηγορίες, αποδείχθηκε ιδιαίτερα αξιόμαχος.

Το πρώτο παιχνίδι, στις Σέρρες, είχε λήξει ισόπαλο 1-1 και το ίδιο σκορ επαναλήφθηκε απόψε στο Πανθεσσαλικό στάδιο σε κανονική διάρκεια και παράταση.

Οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν στο 37΄ με κεφαλιά του Μάντζη από κόρνερ του Μουνίθ, ενώ οι φιλοξενούμενοι ισοφάρισαν στο 90΄ με πέναλτι του Κόντσι. Ο αγώνας οδηγήθηκε στην παράταση, όπου οι δύο ομάδες δεν κατάφεραν να σκοράρουν και κατά συνέπεια τη λύση έδωσε η διαδικασία από τα 11 βήματα.

Ο τερματοφύλακας του Βόλου, Γκαραβέλης, απέκρουσε τα σουτ των Κόντσι και Πολύζου δίνοντας την πρόκριση στην ομάδα του, αφού οι συμπαίκτες του είχαν ευστοχήσει σε όλες τις εκτελέσεις.

Οι Θεσσαλοί αγωνίζονταν από το 11ο λεπτό της παράτασης με δέκα παίκτες, επειδή αποβλήθηκε ο Μάντζης με δεύτερη κίτρινη κάρτα.