Πολιτική
Παρασκευή, 14 Δεκεμβρίου 2007 21:07

ΚΚΕ: Η ΕΕ επιβάλλει την ανεξαρτησία του Κοσόβου

Παρά τα όσα είπε ο πρωθυπουργός, οι αποφάσεις της Συνόδου είναι υπέρ της ανεξαρτητοποίησης του Κοσσόβου, καθώς υιοθετούν μια σειρά θέσεις και μέτρα που την προωθούν και την επιβάλλουν, όπως την ετοιμότητα της ΕΕ να αποστείλει αστυνομική και δικαστική δύναμη.

Αυτό αναφέρει, μεταξύ άλλων, σε ανακοίνωσή του το ΚΚΕ, σχολιάζοντας τις δηλώσεις του πρωθυπουργού για τις αποφάσεις της ΕΕ σχετικά με το Κόσοβο http://www.naftemporiki.gr/news/static/07/12/14/1452444.htm .

Σημειώνει επίσης πως είναι ανυπόστατος ο ισχυρισμός της κυβέρνησης ότι, με το να συμπεριληφθεί στην απόφαση της Συνόδου η θέση ότι η αλλαγή του status quo στο Κόσσοβο δεν θα αποτελέσει προηγούμενο, αυτό θα εμποδίσει μια γενικευμένη αποσταθεροποίηση και αλλαγή των συνόρων στην περιοχή.

«Με την ψήφιση και στήριξη που παρέχει η κυβέρνηση της ΝΔ σε όλο τον σχεδιασμό της ΕΕ καθώς και του ΝΑΤΟ αναλαμβάνει τεράστιες ευθύνες, για τις επικίνδυνες εξελίξεις που διαμορφώνουν οι ιμπεριαλιστικοί σχεδιασμοί στην περιοχή» προστίθεται στην ανακοίνωση.