Κόσμος
Σάββατο, 15 Δεκεμβρίου 2007 14:40

Ρωσία: Προειδοποίηση για τους κινδύνους που εγκυμονεί η αντιπυραυλική ασπίδα

Ενδεχόμενη βολή αναχαίτισης πυραύλου προερχόμενη από την αντιπυραυλική ασπίδα που σκοπεύουν να εγκαταστήσουν οι Ηνωμένες Πολιτείες στην ανατολική Ευρώπη, θα μπορούσε να παρερμηνευθεί και να πυροδοτήσει μία λανθασμένη απάντηση εκ μέρους της Ρωσίας, προειδοποίησε σήμερα ο αρχηγός του γενικού επιτελείου των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων στρατηγός Γιούρι Μπαλουγέφσκι.

"Μιλάμε για τον κίνδυνο να υπάρξει μία απάντηση λόγω μιας εσφαλμένης εκτίμησης (...) ", είπε ο στρατηγός στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που μεταδόθηκε από την κρατική τηλεόραση και εξήγησε ότι οι ρωσικές δυνάμεις θα ήταν δυνατόν να εκλάβουν ένα πύραυλο αναχαίτισης ως βαλλιστικό πύραυλο κατευθυνόμενο κατά της Ρωσίας και να προβούν σε αντίποινα.

Στην ίδια συνέντευξη ο Μπαλουγέφσκι κατηγόρησε τη Δύση ότι χρησιμοποιεί τη Συνθήκη για τις Συμβατικές Δυνάμεις στην Ευρώπη (FCE) για πολιτικούς στόχους κατά της Ρωσίας. "Τα δυτικά κράτη έχουν μετατρέψει σκόπιμα μία συμφωνία ελέγχου των εξοπλισμών σε όργανο που χρησιμοποιούν για πολιτικούς σκοπούς", είπε ο ρώσος στρατηγός.