Ως κανιβαλισμό χαρακτήρισε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης την υπόθεση με τον 80χρονο διοικητή του νοσοκομείου Καρδίτσας, ο οποίος παραιτήθηκε μετά τις αντιδράσεις που προκλήθηκαν. Επισήμανε πάντως ότι ο υπουργός Υγείας έχει βάλει δικλίδες ασφαλείας, με την αξιολόγηση των διοικητών των νοσοκομείων κάθε τρεις μήνες, τονίζοντας ότι «όλοι μπορούν να μας ασκήσουν κριτική, ο ΣΥΡΙΖΑ με αυτά που έχει κάνει, δεν μπορεί».
Ως κανιβαλισμό χαρακτήρισε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης την υπόθεση με τον 80χρονο διοικητή του νοσοκομείου Καρδίτσας κ. Πατέρα, ο οποίος παραιτήθηκε μετά τις αντιδράσεις που προκλήθηκαν. Επισήμανε πάντως ότι ο υπουργός Υγείας έχει βάλει δικλίδες ασφαλείας, με την αξιολόγηση των διοικητών των νοσοκομείων κάθε τρεις μήνες, τονίζοντας ότι «όλοι μπορούν να μας ασκήσουν κριτική, ο ΣΥΡΙΖΑ με αυτά που έχει κάνει, δεν μπορεί».
Ο κ. Γεωργιάδης, μιλώντας στον ΣΚΑΪ αναφέρθηκε κυρίως στην κατάθεση του φορολογικού νομοσχεδίου, «που μειώνει τους φόρους για όλους τους Έλληνες», όπως είπε, καθώς και για την απόφαση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής με την οποία η Ελλάδα από 1 Ιανουαρίου 2020 μπαίνει ξανά στη λίστα με τις χώρες του διαπραγματεύσιμου ρίσκου.
Όπως εξήγησε ο κ. Γεωργιάδης, «αυτό σημαίνει ότι όλες οι ελληνικές εξαγωγικές επιχειρήσεις, οι οποίες τα τελευταία 7-8 χρόνια δεν μπορούσαν να ανταγωνιστούν ισότιμα τους ανταγωνιστές τους στις υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες, μπορούν πλέον να παίρνουν δάνεια από τις τράπεζες, να εκδίδουν εγγυητικές επιστολές, να παίρνουν πράγματα με πίστωση και άρα να ανταγωνίζονται τις άλλες εταιρίες επί ίσοις όροις».
Όσον αφορά τον διαγωνισμό για το καζίνο στο Ελληνικό και την καθυστέρηση που παρατηρείται υπογράμμισε ότι ελπίζει ο πλειοδότης να ανακοινωθεί αρχές Δεκεμβρίου τονίζοντας ότι «εντός του 2019 θέλουμε να έχουν λήξει όλες οι δικές μας εκκρεμότητες ώστε να μπορεί η εταιρεία από τις αρχές του 2020 να προχωρήσει το έργο».
Επίσης, σχολιάζοντας την κατάθεση της Μαρίας Μαραγγέλλη στην προανακριτική της Βουλής για την υπόθεση Παπαγγελόπουλου, υποστήριξε ότι «τίθεται ένα σοβαρό ζήτημα για τον ίδιο τον θεσμό του μάρτυρα δημοσίου συμφέροντος και πως τον έχουμε νομοθετήσει. Δεν μπορεί κάποιος να λέει άλλα και μετά να τα αναιρεί».
Και πρόσθεσε ο κ. Γεωργιάδης: «Με έχουν βγάλει στα μανταλάκια εδώ και δυόμιση χρόνια για μια κυρία που με το ονοματεπώνυμό της στη Βουλή λέει τα αντίθετα απ’ αυτά που φέρεται να είπε ως μάρτυρας δημοσίου συμφέροντος. Της προσφέρθηκε η ασυλία για να πει αυτά που δεν γνωρίζει, όχι αυτά που γνωρίζει. Γιατί αν τα γνώριζε και ήταν σίγουρη θα τα έλεγε και επώνυμα. Έχω προσφύγει στη Δικαιοσύνη κατά των προστατευόμενων μαρτύρων δημοσίου συμφέροντος. Περιμένω να τελειώσει η ιστορία αυτή και θα διεκδικήσω αποζημίωση από το ελληνικό δημόσιο».