Πολιτική
Δευτέρα, 17 Δεκεμβρίου 2007 16:09

Παπαρήγα: Πόσα αναψυκτήρια σε μία ζώνη προστασίας του Υμηττού;

Οι εργατοϋπάλληλοι, οι αυτοαπασχολούμενοι και οι αγρότες, πρέπει να προχωρήσουν αξιοποιώντας τις όποιες δυσκολίες έχει η κυβέρνηση, δήλωσε η γ.γ. της ΚΕ του ΚΚΕ Αλ. Παπαρήγα, σχολιάζοντας την παραίτηση του υπουργού Απασχόλησης, Βασίλη Μαγγίνα http://www.naftemporiki.gr/news/static/07/12/17/1453031.htm , και πρόσθεσε: «Πρέπει να αχρηστεύσουμε την βόμβα που ετοιμάζεται να εξαπολύσει η κυβέρνηση, και με την κ. Πετραλιά υπουργό, και που αφορά τα ζωτικά ασφαλιστικά δικαιώματα των εργαζομένων».

Αναφερόμενη εξάλλου, στο θέμα της εξοχικής κατοικίας του πρώην υπουργού, η κ. Παπαρήγα παρατήρησε χαρακτηριστικά: «Η μεγάλη ευθύνη που πήρε πάνω του ο κ. Μαγγίνας να μετατρέψει ένα αναψυκτήριο σε σπίτι, εφ’ όσον φαίνεται ότι όλα τα πράγματα είναι έτσι, έβγαλε στην επιφάνεια τις αιτίες που η Αττική έχει γίνει αυτό το τέρας που έχει γίνει.

Δηλαδή, υπάρχουν νόμοι, απαγορεύονται τα πάντα, αλλά η αλλαγή χρήση γης με όρους αγοραπωλησίας και κερδοσκοπίας είναι ελεύθερη. Να γιατί φτάσαμε εδώ που φτάσαμε».

«Όταν η γη αγοράζεται και πουλιέται θα υπάρχει και η νομιμοποιημένη αγοραπωλησία και η παράνομη», συνέχισε η γ.γ. του ΚΚΕ. «Πολύ περισσότερο εδώ πια παρεμβαίνουν και άλλοι παράγοντες, γιατί απ’ ότι λέγεται είναι η ευρύτερη περιοχή κακοποιημένη και η περιοχή αυτή ανήκει στη ζώνη προστασίας του Υμηττού. Σε μια ζώνη προστασίας του Υμηττού δεν μπορεί να υπάρχουν, 500 αναψυκτήρια. Πόσα αναψυκτήρια θα έχει μια περιοχή; Και αυτό το λέω γιατί έτσι θα καταντήσει και το Ελληνικό που ο κ. Σουφλιάς υπόσχεται ότι δεν θα είναι έτσι, και όλες οι ακτές της Αττικής», σημείωσε.

«Επομένως αντί να συζητάμε το φαινόμενο Μαγγίνα, που βεβαίως έχει ευθύνες, δεν συγχωρείται τίποτα, πρέπει να παρέμβουμε όσο γίνεται πιο γρήγορα διότι η Αττική θα γίνει, το λέω κυριολεκτικά, κρανίου τόπος. Μόνο ορισμένες περιοχές θα είναι μέσα σε πευκόφυτα και σε προστατευμένα δάση, για τους κάτοικους υψηλού εισοδήματος. Έξω όμως απ’ αυτές τις περιοχές θα είναι δραματική η κατάσταση», κατέληξε η κ. Παπαρήγα.