Πολιτική
Τρίτη, 18 Δεκεμβρίου 2007 12:37

Παρασημοφόρηση του προέδρου της Βουλής από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας

Με το παράσημο του μεγαλόσταυρου του Τάγματος της Τιμής τίμησε σήμερα τον πρόεδρο της Βουλής, Δημήτρη Σιούφα, ο Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας, Κάρολος Παπούλιας, σε πανηγυρική τελετή στο Προεδρικό Μέγαρο.

Κατά την παρασημοφόρηση ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας συνεχάρη τον κ. Σιούφα για τα έργα του στη δημόσια ζωή του τόπου και ιδιαίτερα για την συμμετοχή του ως υπουργού Ανάπτυξης στην ευόδωση του έργου του αγωγού Μπουργκάς-Αλεξανδρούπολη, το οποίο και χαρακτήρισε μεγάλο εθνικό έργο.

Ο Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας αναφέρθηκε στη μακρά πολιτική πορεία του σημερινού προέδρου της Βουλής και έκανε ειδική αναφορά «στον πολιτικό της περιφέρειας του οποίου, όπως είπε, τα έργα τιμούν όχι μόνο τον ίδιο αλλά και όλη την Ελλάδα».

Παραλαμβάνοντας το παράσημο του μεγαλόσταυρου του Τάγματος της Τιμής ο πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων έκανε λόγο για μεγάλη τιμή και απευθυνόμενος στον κ. Παπούλια, τόνισε : «Είναι παράσημο πρόσθετης ευθύνης για μένα αυτή η τιμή, κύριε Πρόεδρε».

Ο κ. Σιούφας στάθηκε ιδιαίτερα στην αναφορά του Προέδρου της Δημοκρατίας ότι παρασημοφορεί σήμερα έναν πολιτικό της περιφέρειας για να πει ότι «και οι δύο ως πολιτικοί της περιφέρειας που αυτή την ώρα καταλαμβάνουν πολιτειακά αξιώματα, δίνουμε το στίγμα ότι τη συμμετοχή στα δημόσια πράγματα μπορεί να την κατακτήσει κάθε ελληνόπουλο απο όποια κοινωνική ομάδα και αν προέρχεται και απο τις κοινωνικές ομάδες απο τις οποίες προερχόμαστε και οι δύο».

«Αυτή την τιμή κ. Πρόεδρε, θα την διαφυλάξω ως κόρην οφθαλμού», κατέληξε ο πρόεδρος της Βουλής στις δηλώσεις του.