H κλιματική αλλαγή είναι ο μεγαλύτερος κίνδυνος για την ανάπτυξη της επιχείρησής τους, μαζί με τους κινδύνους από την τεχνολογία, εκτιμούν οι CEOs του ασφαλιστικού κλάδου σύμφωνα με το CEO Outlook της KPMG.
H κλιματική αλλαγή είναι ο μεγαλύτερος κίνδυνος για την ανάπτυξη της επιχείρησής τους, μαζί με τους κινδύνους από την τεχνολογία, εκτιμούν οι CEOs του ασφαλιστικού κλάδου σύμφωνα με το CEO Outlook της KPMG. Στην έκδοση CEO Outlook της KPMG, οι 132 CEOs της ασφαλιστικής αγοράς αναφέρονται στην ανάπτυξη του κλάδου για τα επόμενα τρία χρόνια και διαμορφώνουν την έρευνα Global Insurance CEO Outlook. Καθώς οι ανάγκες των πελατών συνεχώς αλλάζουν, οι προσδοκίες αυξάνονται και το ανταγωνιστικό τοπίο εξελίσσεται, οι ασφαλιστές κατανοούν ότι τα παλαιότερα μοντέλα λειτουργίας τους δεν είναι πλέον κατάλληλα. Επισημαίνεται ότι το μέλλον της ασφάλισης έγκειται στην επίτευξη της βαθύτερης κατανόησης του πελάτη, της λειτουργικής αρτιότητας, της ευφυούς αυτοματοποίησης, καθώς επίσης και της προσαρμογής στις μεταβαλλόμενες ανάγκες της βιομηχανίας. Οι ασφαλιστές γνωρίζουν ότι πρέπει να εξετάζουν όλο και περισσότερο τις μελλοντικές πλατφόρμες που δημιουργούνται και να αναπτύξουν σχέδια μετασχηματισμού, τα οποία να επεκτείνονται σε όλες τις υπηρεσίες. Όπως υπογραμμίζεται από τα στελέχη της έρευνας, η επιτυχία τους εξαρτάται από το να ανταποκρίνονται περισσότερο και να γίνουν ταχύτεροι στην εισαγωγή προϊόντων, καθώς επίσης και να χτίζουν αποτελεσματικές εταιρικές σχέσεις.
Ακολουθούν μερικά κύρια σημεία από την έρευνα 2019 Global Insurance CEO Outlook:
Με αφορμή την έρευνα αυτή, ο Φίλιππος Κάσσος, γενικός διευθυντής της KPMG, δήλωσε: «Οι διευθύνοντες σύμβουλοι των παγκόσμιων ασφαλιστικών οργανισμών διαβλέπουν ανάπτυξη των επιχειρήσεών τους για τα επόμενα έτη. Επιπλέον, λαμβάνοντας υπόψη τις αυξανόμενες προκλήσεις, τον ανταγωνισμό και τη μακρά λίστα προτεραιοτήτων, όλοι συμφωνούν στην ανάγκη για αλλαγή οργανωτικής δομής με ευέλικτες ομάδες (agile teams) για τη διαχείριση των προκλήσεων, αλλά και την αποφυγή τυχόν αρνητικής διαδρομής. Δεν παρατηρούνται, ωστόσο, σημαντικές μεταβολές στις κυριότερες προκλήσεις του χώρου σε σχέση με το 2018, ενώ εντείνεται η προσπάθεια για υιοθέτηση καινοτόμων εφαρμογών και επικέντρωση στη στρατηγική αντιμετώπιση του κινδύνου της κυβερνοασφάλειας. Στην Ελλάδα, η ατζέντα των CEOs είναι επίσης πλήρης και απαιτητική και περιλαμβάνει επιπλέον και τις συζητήσεις με τη νέα κυβέρνηση για επέκταση της υποχρεωτικής ασφάλισης στους κλάδους ασφάλισης κατοικίας, αλλά και την ενεργή συμμετοχή και ενίσχυση της ιδιωτικής ασφάλισης στους τομείς της υγείας και των συντάξεων».