Αθλητικά
Παρασκευή, 21 Δεκεμβρίου 2007 14:57

Δηλώσεις Π. Κόκκαλη, Λεμονή και Στολτίδη για την κλήρωση με Τσέλσι

«Μεγάλη πρόκληση» χαρακτήρισε ο διευθύνων σύμβουλος της πειραϊκής ΠΑΕ, Πέτρος Κόκκαλης, την κλήρωση που έφερε την Τσέλσι αντιμέτωπη του Ολυμπιακού στη φάση των «16» του Τσάμπιονς Λιγκ.

«Η πρόκληση είναι μεγάλη. Βρισκόμαστε εδώ ύστερα από μια μεγάλη προσπάθεια των παικτών και του προπονητικού επιτελείου. Δεν είχε μεγάλη σημασία με ποιον θα κληρωθούμε» είπε ο κ. Κόκκαλης και συνέχισε: «Για μας, είναι ένα μεγάλο παιχνίδι αυτό με την Τσέλσι. Δεν νομίζω ότι κάναμε την υπέρβαση φέτος. Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε να φτιάξει μια νέα ομάδα και αυτή η ομάδα έχει όλο το μέλλον μπροστά της. Συν τω χρόνω θα γίνεται καλύτερη. Κοιτάμε κάθε παιχνίδι ένα προς ένα».

Από την πλευρά του, ο προπονητής του Ολυμπιακού, Τάκης Λεμονής, σχολίασε: «Η κλήρωση είναι πάρα πολύ δύσκολη, όπως θα ήταν όποιος αντίπαλος και αν έπεφτε. Είναι πάντως ακόμη πάρα πολύ νωρίς, είναι σχεδόν 2 μήνες πριν από τους αγώνες. Θα κριθούν πολλά από την κατάσταση που θα βρίσκονται οι αντίπαλοι. Όποια ομάδα και αν μας έπεφτε ο βαθμός δυσκολίας θα ήταν πολύ μεγάλος. Μπορούμε να κοιτάξουμε τους αγώνες με άνεση και αυτό θα είναι πλεονέκτημα για μας. Δεν υπάρχει καλή και κακή κλήρωση σε αυτό το επίπεδο, όλες οι ομάδες είναι πολύ υψηλού επιπέδου. Ελπίζουμε ότι θα είμαστε σε καλή κατάσταση την ώρα που πρέπει. Η Τσέλσι μετρά περίπου 18 ματς αήττητη αλλά δεν ξέρουμε σε ποια κατάσταση θα είναι τότε. Τουλάχιστον οι μισές ομάδες σε αυτή τη φάση έχουν βλέψεις να φτάσουν πολύ ψηλά στη διοργάνωση και να διακριθούν. Όσο ήταν ο Μουρίνιο ήταν μια ομάδα που είχε ξεφύγει τελείως από τον αγγλικό τρόπο σκέψης. Εμείς θα προσπαθήσουμε πολύ να δούμε την Τσέλσι στα ματς που έχει μπροστά της και να προετοιμαστούμε όσο το δυνατόν καλύτερα. Δεν χρειαζόμαστε πάρα πολλά πράγματα, οι κινήσεις πρέπει να είναι λίγες γιατί η ομάδα έχει δείξει ότι μπορεί να παίξει και να αντιδράει καλά στον αγωνιστικό χώρο».

Πιο λακωνικός ο Ιεροκλής Στολτίδης, αρκέστηκε να υπερθεματίσει επί των απόψεων του προπονητή του: «Όλες οι ομάδες είναι πάρα πολύ δύσκολες στην παρούσα φάση. Είναι σημαντικό σε τι κατάσταση θα βρεθούν οι ομάδες τότε. Είναι πάντως καιρός να σπάσει η παράδοση για τον Ολυμπιακό. Περισσότερο σημαντικό από κάθε άλλη χρονιά να πάρουμε το πρωτάθλημα αλλά και στο Τσάμπιονς Λιγκ να φτάσουμε όσο πιο μακριά γίνεται. Σε πιθανότητες, ξεκάθαρο φαβορί είναι η Τσέλσι σε ένα ποσοστό 60%-40%».