Πολιτική
Δευτέρα, 24 Δεκεμβρίου 2007 14:45

ΠΑΣΟΚ: Προφανείς οι ευθύνες της κυβέρνησης στην υπόθεση Ζαχόπουλου

«Ο υπουργός Δικαιοσύνης δεν θέλει να αντιληφθεί ότι η παρέμβαση του ΠΑΣΟΚ στην υπόθεση Ζαχόπουλου αφορά στην κυβέρνηση Καραμανλή και όχι στην Δικαιοσύνη», δήλωσε ο υπεύθυνος του Τομέα Διοίκησης του Πολιτικού Συντονιστικού Οργάνου του ΠΑΣΟΚ, Ντίνος Ρόβλιας, σχετικά με την απάντηση http://www.naftemporiki.gr/news/static/07/12/24/1455931.htm του υπουργού Δικαιοσύνης, για την υπόθεση Ζαχόπουλου.

«Πάντως, από την απάντηση του υπουργού Δικαιοσύνης προκύπτει ότι, ο υπουργός επέλεξε να αναλάβει το βάρος της συσκότισης της υπόθεσης Ζαχόπουλου. Οι ευθύνες όλης της κυβέρνησης και του πρωθυπουργού και του υπουργού Δικαιοσύνης, είναι προφανείς από την μέχρι στιγμής πορεία της διαδικασίας», πρόσθεσε ο κ. Ρόβλιας.

Κάλεσε παράλληλα εκ νέου τον υπουργό Δικαιοσύνης «να αποκτήσει το πολιτικό θάρρος και να χαρακτηρίσει την υπόθεση “εξαιρετικής φύσης” και να εφαρμόσει το άρθρο 30 παρ. 3 του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας, για την κατά προτεραιότητα ανάκριση επί όλων των πτυχών αυτής της σκοτεινής υπόθεσης».

Τέλος, ο κ. Ρόβλιας υπογράμμισε ότι «ο κ. υπουργός της Δικαιοσύνης και η κυβέρνηση, προς το παρόν, κάνουν ότι δεν καταλαβαίνουν. Συμπεριφέρονται σαν να μην τους αφορά ο καταιγισμός των αποκαλύψεων. Προσπαθούν να εξαφανίσουν τις πολιτικές παραμέτρους της υπόθεσης».