Πολιτική
Δευτέρα, 24 Δεκεμβρίου 2007 18:15

Πολιτική αντιπαράθεση για την υπόθεση Ζαχόπουλου

Καθυστερημένο και περιττό χαρακτηρίζει το υπουργείο Δικαιοσύνης το αίτημα του ΠΑΣΟΚ για διενέργεια ανάκρισης από τον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου για την υπόθεση του Χρήστου Ζαχόπουλου. «Ο υπουργός Δικαιοσύνης δεν θέλει να αντιληφθεί ότι η παρέμβαση του ΠΑΣΟΚ αφορά στην κυβέρνηση Καραμανλή και όχι στην Δικαιοσύνη», ανταπάντησε το ΠΑΣΟΚ. Μαραθώνια απολογία της πρώην συνεργάτιδας του Χρ. Ζαχόπουλου. Το πρωί κατέθεσαν η σύζυγός του, μια πρώην γραμματέας του και ο στενός φίλος του και σκηνοθέτης, Γ. Μυλωνάς.

ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΜΕΝΟ και περιττό χαρακτηρίζει το υπουργείο Δικαιοσύνης http://www.naftemporiki.gr/news/static/07/12/24/1455931.htm το αίτημα του ΠΑΣΟΚ για διενέργεια ανάκρισης από τον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου για την υπόθεση του Χρήστου Ζαχόπουλου επισημαίνοντας ότι η υπόθεση βρίσκεται πλέον στο στάδιο της ανάκρισης.

«Ο υπουργός Δικαιοσύνης δεν θέλει να αντιληφθεί ότι η παρέμβαση του ΠΑΣΟΚ στην υπόθεση Ζαχόπουλου αφορά στην κυβέρνηση Καραμανλή και όχι στην Δικαιοσύνη», ανταπάντησε το ΠΑΣΟΚ http://www.naftemporiki.gr/news/static/07/12/24/1455965.htm .

Συνεχίζεται η απολογία της πρώην συνεργάτιδας του Χρ. Ζαχόπουλου

Έως αυτή την ώρα συνεχίζεται η απολογία ενώπιον του ειδικού ανακριτή της 34χρονης πρώην συνεργάτιδας του Χρήστου Ζαχόπουλου, η οποία κατηγορείται για εκβίαση σε βαθμό κακουργήματος και συμμετοχή σε αυτοκτονία με ενδεχόμενο δόλο.

Σύμφωνα με το συνήγορό της, η 34χρονη αρνείται ότι εκβίαζε τον μέχρι πρότινος γενικό γραμματέα του υπουργείου Πολιτισμού, αλλά και ότι ειχε προσωπικές σχέσεις μαζί του.

Το πρωί, στον ανακριτή κατέθεσαν η σύζυγός του, μια πρώην γραμματέας του και ο σκηνοθέτης και φίλος του Γιώργος Μυλωνάς.

Η κατάθεση του κ. Μυλωνά κρίνεται σημαντική καθώς θεωρείται βασικός μάρτυρας κατηγορίας.

Εμπλέκονται δύο δικηγόροι

Δύο δικηγόροι εμπλέκονται στην υπόθεση εκβίασης του Χρήστου Ζαχόπουλου, σύμφωνα με το προανακριτικό υλικό που έχει συγκεντρώσει η Αστυνομία. Σύμφωνα με στοιχεία της προανάκρισης, οι δικηγόροι ήταν γνωστοί της 34χρονης και τους είχε συστήσει στο Χρήστο Ζαχόπουλο την εποχή που ήταν «δεξί του χέρι» στο υπουργείο Πολιτισμού, προκειμένου να αναλάβουν υπόθεση αγωγής εναντίον εφημερίδων.

Όταν η πρώην συνεργάτιδα του Χρήστου Ζαχόπουλου άρχισε να τον εκβιάζει, όπως έχουν καταθέσει μάρτυρες, επικαλούμενη φωτογραφικό και άλλο υλικό από προσωπικές τους στιγμές, οι δύο δικηγόροι φέρονται ότι συμβούλεψαν τον πρώην γενικό γραμματέα του υπουργείου Πολιτισμού να υποκύψει στον εκβιασμό. Του ζήτησαν μάλιστα και διευκολύνσεις σε θέματα της αρμοδιότητάς του.

Τι αποκαλύπτουν οι επιστολές

Νέα στοιχεία για την απόπειρα αυτοκτονίας του Χρήστου Ζαχόπουλου αποκαλύπτονται, μετά τη δημοσιοποίηση δύο σημειωμάτων που έγραψε λίγο πριν την πτώση του. Παραλήπτες η σύζυγος και ο γιος του κι ένας φίλος του σκηνοθέτης στον οποίο μιλά για εκβιαστές που πάτησαν στο ηθικό του παράπτωμα προκειμένου να τον βλάψουν πολιτικά.

Αιχμές για πολιτικά πρόσωπα που δεν κατονομάζει, αφήνει ο πρώην γενικός γραμματέας του υπουργείου Πολιτισμού Χρήστος Ζαχόπουλος, σε επιστολή που έγραψε πριν αποπειραθεί να αυτοκτονήσει, για τον επιστήθιο φίλο του Γιώργο Μυλωνά. Μεταξύ άλλων έγραφε:

«Ένα ηθικό παράπτωμά μου, έδωσε την ευκαιρία σε εκβιαστές να αποκτήσουν υλικό. Μου ζήτησαν χρήματα και εμμέσως διευκολύνσεις σε αρχαιολογικά θέματα. Αρνήθηκα να υποκύψω. Μου έδωσαν και αριθμό λογαριασμού που ανήκε σε έναν από τους πρωτεργάτες. Το υλικό αυτό βρήκε πρόθυμη διέξοδο σε ευήκοα πολιτικά ώτα, μαζί με κατασκευασμένη συκοφαντία, προκειμένου να γίνει πιο εύπεπτος ο πολιτικός εκβιασμός».

Ο Χρήστος Ζαχόπουλος άφησε δύο επιστολές πριν αποπειραθεί να αυτοκτονήσει. Τις επιστολές τις βρήκε η σύζυγός του μετά την απόπειρα.

Η μία απευθυνόταν στην ίδια και στο γιο τους, ενώ η δεύτερη στο σκηνοθέτη Γιώργο Μυλωνά.

Στην κατάθεση όμως που έδωσε στην Αστυνομία η σύζυγος του Χρήστου Ζαχόπουλου δεν έκανε καμία αναφορά στις επιστολές αυτές. Το ότι βρήκε επιστολές το εκμυστηρεύτηκε αργότερα στο σκηνοθέτη Γιώργο Μυλωνά, όταν τον συνάντησε στον Ευαγγελισμό όπου νοσηλεύεται ο σύζυγός της.

Ο κ. Μυλωνάς ενημέρωσε την Αστυνομία για την ύπαρξη των επιστολών.

Η επιστολή προς Γ. Μυλωνά κατέληγε ως εξής:

«Με τη βιολογική αυτοκαταστροφή μου, θέλω να καταγγείλω τη στημένη αθλιότητα και να βάλω φρένο σε ασύδοτα φαινόμενα νεοφασισμού. Θέλετε αίμα; Θέλετε κρέας στην αρένα; Θα τα έχετε.»

Με τη δεύτερη επιστολή προς τη σύζυγο και το γιο του ο Χρήστος Ζαχόπουλος τους ζητάει συγγνώμη, γράφει για την αγάπη του προς τη σύζυγο και καταλήγει με τη φράση «να στηρίζετε ο ένας τον άλλον».