Κόσμος
Πέμπτη, 27 Δεκεμβρίου 2007 10:47

Ιράκ: Δύο μέλη της Αλ-Κάϊντα συνέλαβε ο αμερικανικός στρατός

Δύο εξτρεμιστές της Αλ-Κάϊντα, συνέλαβαν οι ειδικές αμερικανικές δυνάμεις και η ιρακινή αστυνομία στο δυτικό Ιράκ, οι οποίοι θεωρούνται ύποπτοι για εμπλοκή στην απαγωγή τριών Αμερικανών στρατιωτών τον Μάϊο, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση οι συλλήψεις έγιναν στη διάρκεια επιχειρήσεων στις 24 και 25 Δεκεμβρίου στην πόλη Ραμάντι, 100 χλμ. δυτικά της Βαγδάτης. Το όπλο ενός στρατιώτη που απήχθη, βρέθηκε στην κατοικία ενός εκ των υπόπτων, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Το Ραμάντι βρίσκεται στη σουνιτική επαρχία αλ Αμπάρ, πρώην προπύργιο της ιρακινής εξέγερσης.

Οι τρεις Αμερικανοί στρατιώτες απήχθησαν στις 12 Μαΐου, μετά από ενέδρα εναντίον της περιπόλου τους, 20 χλμ. δυτικά της Μαχμουντίγια, νοτίως της Βαγδάτης. Σε αυτή την επίθεση τέσσερις Αμερικανοί στρατιώτες και ένας Ιρακινός διερμηνέας έχασαν τη ζωή τους.

Η ιρακινή πτέρυγα της Αλ Κάιντα είχε αναλάβει την ευθύνη για την απαγωγή και επιβεβαίωσε ότι εκτέλεσε τους τρεις αμερικανούς στρατιώτες, σε μαγνητοσκοπημένο μήνυμα. Η αυθεντικότητα του μηνύματος δεν έχει διαπιστωθεί.

Το πτώμα του 20χρονου σμηνία Τζόζεφ Ανζάκ από την Καλιφόρνια, είχε βρεθεί να επιπλέει στον ποταμό Ευφράτη από την ιρακινή αστυνομία νοτίως της Βαγδάτης.