Πολιτική
Παρασκευή, 01 Νοεμβρίου 2019 19:08

Κόντρα Κ. Τασούλα - ΣΥΡΙΖΑ για την εξαίρεση Πολάκη - Τζανακόπουλου

Μαίνεται η κόντρα κυβέρνησης - αξιωματικής αντιπολίτευσης σχετικά με την εξαίρεση των Δημήτρη Τζανακόπουλου και Παύλου Πολάκη από την Προανακριτική Επιτροπή για τον πρώην αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης, Δημήτρη Παπαγγελόπουλο, με το πρόεδρο της Βουλής σε επιστολή του προς τον Αλέξη Τσίπρα να αναφέρει πως η Ολομέλεια αποφάσισε τη σύσταση της Επιτροπής, όχι όμως και τα πρόσωπα που την απαρτίζουν, σημειώνοντας δεν υπήρξε καμία παράβαση. Η απάντηση του ΣΥΡΙΖΑ ήταν άμεση με το κόμμα της Κουμουνδούρου να σημειώνει πως «ο Πρόεδρος της Βουλής δυστυχώς σήμερα επέλεξε να λειτουργήσει ως πρόεδρος της πλειοψηφίας».

Μαίνεται η κόντρα κυβέρνησης - αξιωματικής αντιπολίτευσης σχετικά με την εξαίρεση των Δημήτρη Τζανακόπουλου και Παύλου Πολάκη από την Προανακριτική Επιτροπή για τον πρώην αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης, Δημήτρη Παπαγγελόπουλο, με το πρόεδρο της Βουλής σε επιστολή του προς τον Αλέξη Τσίπρα να αναφέρει πως η Ολομέλεια αποφάσισε τη σύσταση της Επιτροπής, όχι όμως και τα πρόσωπα που την απαρτίζουν, σημειώνοντας δεν υπήρξε καμία παράβαση.

Παράλληλα, με δεύτερη επιστολή του ο Κώστας Τασούλας ζητεί από τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ να προχωρήσει «στον ορισμό δύο νέων μελών στην Ειδική Κοινοβουλευτική Επιτροπή προς διενέργεια προκαταρτικής εξέτασης σχετικά με την διερεύνηση των αδικημάτων που τυχόν έχουν τελεσθεί από τον πρώην Αναπληρωτή Υπουργό Δικαιοσύνης κ. Δημήτριο Παπαγγελόπουλο κατά την άσκηση των καθηκόντων του».

Στην πρώτη επιστολή-απάντηση που απέστειλε προς τον πρόεδρο της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα ο κ. Τασούλας σημειώνει ότι ήταν σύννομη η εξαίρεσης των δύο βουλευτών από την Προανακριτική Επιτροπή.

Υπενθυμίζεται πως ο Αλέξης Τσίπρας είχε στείλει επιστολή προς τον πρόεδρο της Βουλής, με την οποία του ζητούσε να λειτουργήσει «ως πρόεδρος όχι μόνο της πλειοψηφίας, αλλά όλης της Εθνικής Αντιπροσωπείας» και τον καλούσε να μεριμνήσει για την άμεση αποκατάσταση της κοινοβουλευτικής τάξης και την εφαρμογή της απόφασης της Ολομέλειας της Βουλής, καθώς ανέφερε ότι η εξαίρεση των Π. Πολάκη και Δ. Τζανακόπουλου από την Ειδική Επιτροπή Προκαταρκτικής Εξέτασης για τον πρώην αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλο, ήταν «ευθέως παράνομη».

Ολόκληρη η επιστολή Κ. Τασούλα:

Η απάντηση του ΣΥΡΙΖΑ ήταν άμεση με το κόμμα της Κουμουνδούρου να σημειώνει πως «ο Πρόεδρος της Βουλής δυστυχώς σήμερα επέλεξε να λειτουργήσει ως πρόεδρος της πλειοψηφίας και όχι ως Πρόεδρος του συνόλου της Εθνικής Αντιπροσωπείας».

«Αντί να αποκαταστήσει τη κοινοβουλευτική τάξη, επιλέγει να ευθυγραμμισθεί με μια καταφανώς παράνομη απόφαση της πλειοψηφίας της Επιτροπής, που παραβιάζει και το Σύνταγμα και τον Κανονισμό της Βουλής. Ελπίζουμε να έχει συνυπολογίσει τις θεσμικές και πολιτικές συνέπειες της επιλογής του», επισημαίνει η αξιωματική αντιπολίτευση.

Παράλληλα, στην ανακοίνωση τονίζεται πως «ο ΣΥΡΙΖΑ σε κάθε περίπτωση δεν θα καταστεί συνεργός σε παράνομες, αντικοινοβουλευτικές και αντιθεσμικές πρακτικές, αλλά θα παραμείνει προσηλωμένος στην τήρηση της νομιμότητας, του Κανονισμού της Βουλής και του Συντάγματος, όπως επιτάσσει πάντα ο ρόλος και η παράδοση της δημοκρατικής παράταξης στον τόπο μας».

naftemporiki.gr