Κόσμος
Πέμπτη, 27 Δεκεμβρίου 2007 17:29

Πακιστάν: Εκκληση για ειρήνη απευθύνει ο Μουσάραφ

Έκκληση για ειρήνη εξέφρασε ο πρόεδρος του Πακιστάν Περβέζ Μουσάραφ μερικές ώρες μετά το θάνατο της πρώην πρωθυπουργού της χώρας και ηγέτιδος της αντιπολίτευσης Μπεναζίρ Μπούτο.

Ο Μουσάραφ, ο οποίος προεδρεύει έκτακτης συνόδου της κυβέρνησής του και των στρατιωτικών αρχών στο προεδρικό μέγαρο του Ισλαμαμπάντ, απηύθυνε έκκληση στους συμπολίτες του για ηρεμία για να «αποτύχουν τα διαβολικά σχέδια των τρομοκρατών».

Εκτός της πρώην πρωθυπουργού του Πακιστάν Μπεναζίρ Μπούτο, τουλάχιστον 16 άνθρωποι σκοτώθηκαν σήμερα και 56 τραυματίστηκαν στο Ραβαλπίντι από επίθεση καμικάζι σε προεκλογική της συγκέντρωση, ανακοίνωσε η πακιστανική κυβέρνηση.

Έντονες ανησυχίες εκφράζει η Ινδία

Η Ινδία ανακοίνωσε ότι η δολοφονία της ηγέτιδας της αντιπολίτευσης του Πακιστάν Μπεναζίρ Μπούτο είναι μια τραγωδία και ένα φοβερό πλήγμα στη δημοκρατική διαδικασία.

«Με το θάνατο της ο Κόσμος έχασε μια σημαντική ηγετική προσωπικότητα που εργαζόταν για τη δημοκρατία και τη συμφιλίωση στη χώρα της», ανακοίνωσε ο Σανζάγια Μπαρού, εκπρόσωπος του πρωθυπουργού της Ινδίας Μανμόχαν Σινγκ.