Πολιτική
Παρασκευή, 28 Δεκεμβρίου 2007 11:53

ΛΑ.Ο.Σ: Να ανοίξουν οι λογαριασμοί της συνεργάτιδος του Χ. Ζαχόπουλου

Η υπόθεση Ζαχόπουλου «δεν είναι ένα απλό "ροζ σκανδαλάκι", όπως επιδιώκεται να εμφανιστεί, αλλά υποκρύπτει και άλλα πολύ σοβαρότερα θέματα, όπως το γενικότερο θέμα της κακοδιαχείρισης των Κονδυλίων του Γ΄ ΚΠΣ για τον Πολιτισμό, καθώς και τις πολύ κερδοφόρες, για ορισμένους, περιπτώσεις αποχαρακτηρισμού Αρχαιολογικών χώρων και διατηρητέων κτιρίων, για προφανή παράνομα συμφέροντα, που χειρίστηκε προσωπικά ο στενός συνεργάτης του πρωθυπουργού, αρχικά και υπουργού Πολιτισμού».

Τα παραπάνω σημειώνει χαρακτηριστικά σε ανακοίνωσή του ο ΛΑ.Ο.Σ., ζητώντας παράλληλα την άρση του τραπεζικού απορρήτου και το άνοιγμα του προσωπικού, αλλά και του τροφοδότη λογαριασμού της πρώην συνεργάτιδος του κ. Ζαχόπουλου που κατηγορείται για εκβίαση και ηθική αυτουργία στην απόπειρα αυτοκτονίας του πρώην γ.γ. του ΥΠΠΟ.

Και το κόμμα του Γ. Καρατζαφέρη καταλήγει στην ανακοίνωσή του, αναφερόμενο στην εικόνα της κυβέρνησης:

«Το γεγονός πως η κυβέρνηση επιχειρεί να στήσει "παιδονόμους" που θα ελέγχουν τα της προσωπικής ζωής και συμπεριφοράς των μάλλον, μέχρι αυτοκτονίας και φόνου εντόνως διαβιούντων (όπως φάνηκε κι από την περίπτωση Βαρθολομαίου αλλά και άλλες...) στελεχών της, δείχνει πόσο σοβαρό πρόβλημα σοβαρότητας, ευθύνης, ηθικής τάξης και καταχρήσεων ιεραρχικής εξουσίας υπάρχει εκεί, και μάλιστα σε μια περίοδο που κρίσιμα εθνικά συμφέροντα, αλλά και κοινωνικά θέματα ευρισκόμενα σε εξέλιξη, θα έπρεπε να την βρίσκουν άτρωτη από κάθε πλευρά και όχι έτσι εύκολα ευάλωτη».