Πολιτική
Δευτέρα, 31 Δεκεμβρίου 2007 13:58

ΠΑΣΟΚ: Νέα επίθεση στην κυβέρνηση για την υπόθεση Ζαχόπουλου

Συγκεκριμένα περιστατικά από τα οποία προκύπτουν «παρεμβάσεις της κυβέρνησης στη Δικαιοσύνη», όσον αφορά στην υπόθεση Ζαχόπουλου, καταγγέλλει το ΠΑΣΟΚ, δια του υπευθύνου του Τομέα Διοίκησης του Πολιτικού Συντονιστικού Οργάνου, Ντίνου Ρόβλια.

Ειδικότερα, ο κ. Ρόβλιας καταγγέλλει καθυστέρηση της δικαστικής διερεύνησης των καταγγελιών και αποκαλύψεων των Μέσων Ενημέρωσης κατά μια εβδομάδα και μόνο μετά από συνεχείς καταγγελίες του ΠΑΣΟΚ.

Επιπλέον, επισημαίνει πως το επίμαχο DVD κρατήθηκε αδικαιολόγητα επί τρεις ημέρες στην Εισαγγελία Εφετών, καθώς και ότι δεν έχει ακόμη ασκηθεί ποινική δίωξη κατά του κ. Ανδριανού, τουλάχιστον για την άρνησή του να ενημερώσει τη Δικαιοσύνη ποιος του παρέδωσε το DVD.

Σύμφωνα με τον κ. Ρόβλια, ενδεικτικό των κυβερνητικών παρεμβάσεων είναι και το γεγονός ότι δεν διετάχθη δικαστική διερεύνηση για τον παράνομο διαγωνισμό πρόσληψης 148 υπαλλήλων στο Υπουργείο Πολιτισμού, παρότι, όπως τονίζει, το ΠΑΣΟΚ είχε ζητήσει την παρέμβαση του Εισαγγελέα από τις 3 Δεκεμβρίου, με επίσημη ανακοίνωσή του.

Επισημαίνει δε πως η ταχύτατη προφυλάκιση της κατηγορούμενης, που είναι το πρόσωπο-κλειδί της υπόθεσης, χαρακτηρίζεται από πολλούς έγκριτους Νομικούς ως παράνομη.

«Η κυβέρνηση οφείλει, επιτέλους, να σεβαστεί τους θεσμούς, τη δημοκρατία, τη Δικαιοσύνη και την πολιτική αξιοπρέπεια του τόπου» καταλήγει τα στέλεχος του ΠΑΣΟΚ στην ανακοίνωσή του.