Πολιτική
Δευτέρα, 31 Δεκεμβρίου 2007 17:31

Κ. Καραμανλής: Διαρκής η σύγκρουση με τα φαινόμενα διαφθοράς

«Είμαι και είμαστε σε διαρκή σύγκρουση με τα φαινόμενα της διαφθοράς», τονίζει ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής, στο πρωτοχρονιάτικο μήνυμά του. Ο κ. Καραμανλής χαρακτήρισε το 2007 χρονιά δύσκολη για ολόκληρο τον κόσμο και καθοριστική για την πατρίδα μας και πρόσθεσε ότι το 2008 «συνεχίζουμε με νέα αποφασιστικότητα, την πορεία που χαράξαμε και ξεκινήσαμε το 2004». Xωρίς πυξίδα πορεύεται η χώρα, δήλωσε ο Γ. Παπανδρέου.

ΧΡΟΝΙΑ δύσκολη για ολόκληρο τον κόσμο και καθοριστική για την πατρίδα μας χαρακτήρισε το 2007, ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής, στο πρωτοχρονιάτικο μήνυμά του.

«Τη χρονιά που φεύγει, οι οικονομίες ολόκληρου του αναπτυγμένου κόσμου αντιμετώπισαν έντονους κλυδωνισμούς, εξαιτίας της πρωτοφανούς έκρηξης της τιμής του πετρελαίου και των αναταραχών στις διεθνείς χρηματιστηριακές αγορές. Σ’ αυτή τη βεβαρημένη συγκυρία και μέσα σ’ ένα αβέβαιο διεθνές περιβάλλον, η Ελλάδα αναδείχθηκε ως μια από τις λίγες χώρες που πέτυχαν ιδιαίτερα θετικά αποτελέσματα. Κι αυτό γιατί, όπως και τα προηγούμενα τρία χρόνια, έτσι και το 2007, συνεχίσαμε να υλοποιούμε με συνέπεια και υπευθυνότητα τη στρατηγική των αλλαγών και των μεταρρυθμίσεων», επεσήμανε ο πρωθυπουργός και πρόσθεσε:

«Συνεχίσαμε να εφαρμόζουμε νέες πολιτικές που βγάζουν τη χώρα από το τέλμα. Πολιτικές που χτίζουν ισχυρά θεμέλια για το μέλλον. Που κινητοποιούν τις δημιουργικές δυνάμεις της κοινωνίας μας. Που προσελκύουν νέες επενδύσεις, και δημιουργούν νέες θέσεις δουλειάς. Πολιτικές που αυξάνουν το εθνικό προϊόν και δίνουν στην πολιτεία περισσότερες δυνατότητες για τη δίκαιη διανομή του. Για πραγματικά αποτελεσματικές κοινωνικές παρεμβάσεις και μεταβιβάσεις προς όφελος εκείνων που πραγματικά έχουν ανάγκη».

«Η Ελλάδα -τόνισε ο Κ. Καραμανλής- σήμερα βρίσκεται στο σωστό δρόμο... Αναδεικνύεται σε ενεργειακό δίαυλο, σε οικονομικό, εμπορικό και ναυτιλιακό κέντρο στην ευρύτερη περιοχή της Νοτιοανατολικής Ευρώπης».

Το 2008, συμπλήρωσε, «συνεχίζουμε με νέα αποφασιστικότητα, την πορεία που χαράξαμε και ξεκινήσαμε το 2004.

Στη συνέχεια ο κ. Καραμανλής μίλησε για σαφή εντολή του λαού την 16η Σεπτεμβρίου για συνέχιση των αλλαγών και επιτάχυνση των μεταρρρυθμίσεων.

«Η εντολή σας είναι για μένα δέσμευση. Δύναμη και στήριγμά μου είναι η εμπιστοσύνη που μου δείχνετε. Για μια ακόμη φορά σήμερα σας διαβεβαιώνω ότι αυτή τη σχέση εμπιστοσύνης είμαι αποφασισμένος να τη διαφυλάξω. Τίποτα και κανείς δεν μπορεί να ρίχνει σκιές στη συμφωνία τιμής που συνυπογράψαμε. Είμαι και είμαστε σε διαρκή σύγκρουση με τα φαινόμενα της διαφθοράς», υπογράμμισε ο πρωθυπουργός, κάνοντας έμμεση αναφορά στις πρόσφατες υποθέσεις που προκάλεσαν αναταραχή στην κυβέρνηση.

«Το 2008 έρχεται γεμάτο προκλήσεις. Για όλους μας! Είμαι βέβαιος ότι με το ίδιο αίσθημα κοινωνικής ευθύνης και αλληλεγγύης που επιδείξαμε τα τελευταία χρόνια, μπορούμε, όλες και όλοι μαζί, να πάμε την Ελλάδα πιο μπροστά, πιο ψηλά», καταλήγει ο πρωθυπουργός στο μήνυμά του για το νέο έτος.

Γ. Παπανδρέου: Χωρίς πυξίδα πορεύεται η χώρα

«Παρότι μέρες γιορτινές, αύριο θα ξαναβρεθούμε μπροστά στην καθημερινή πραγματικότητα της χώρας μας. Και είναι κοινή διαπίστωση, ότι η χώρα μας δεν πάει μπροστά, δεν χτίζεται σήμερα ένα καλύτερο αύριο για μας και για τα παιδιά μας», αναφέρει ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου στο μήνυμά του για τη νέα χρονιά.

«Η χώρα πορεύεται χωρίς πυξίδα. Χωρίς εθνικό σχέδιο. Όλοι οι Έλληνες, οι νέοι, οι μητέρες, οι μισθωτοί, οι συνταξιούχοι, οι μικροί και οι μεσαίοι επιχειρηματίες, οι αγρότες μας, βιώνουν -ο καθένας τους- ανασφάλεια, αβεβαιότητα, και απαισιοδοξία».

Ο κ. Παπανδρέου επισημαίνει ακόμη ότι «δεν μπορεί να οικοδομηθεί ένα δίκαιο μέλλον για μας και τα παιδιά μας, με πολιτικές και κυβερνήσεις που γίνονται μέρος αυτών των προβλημάτων. Που αντί να υπηρετούν αξίες κυβερνούν για τις εξουσίες».

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κλιμάκωσε την επίθεσή του προς την κυβέρνηση τονίζοντας ότι «δεν μπορεί να οικοδομηθεί μια δικαιότερη κοινωνία με κυβερνήσεις που, συγκαλύπτουν σκάνδαλα, διορίζουν “ημετέρους”, ρουσφετολογούν ασύστολα, ισχυροποιούν ακόμη περισσότερο τους ισχυρούς και ξεχνούν τους πιο αδύναμους, δεν σέβονται τα χρήματα του Ελληνικού λαού, επιλέγουν σε θέσεις ευθύνης τους αρεστούς και όχι τους άριστους».

Aλ. Παπαρήγα: Αγώνας για το δικαίωμα στην ανθρώπινη ζωή

«Καλή χρονιά! Αλλά καλή χρονιά σημαίνει: Ανθρώπινοι μισθοί και μεροκάματα, ανθρώπινες συντάξεις, ασφάλεια για το δικαίωμα στη δουλειά», δήλωσε η γενική γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα και πρόσθεσε:

«Καλή χρονιά δεν είναι με φιλανθρωπίες, με κουμπαράδες της φτώχειας, με ταμεία αλληλεγγύης, με βοηθήματα. Έτσι λοιπόν, ο αγώνας μας θα είναι πάνω απ’ όλα για το δικαίωμα στην ανθρώπινη ζωή. Γιατί ο άνθρωπος προσφέρει, ο εργαζόμενος και μόνον αυτός».

Αλ. Αλαβάνος: Σε κατάσταση σήψης η κυβέρνηση

«Το 2007 κλείνει με την κυβέρνηση της Ν.Δ. σε κατάσταση σήψης, με το καθεστώς του δικομματισμού σε πλήρες τέλμα και με την αγωνία των πολιτών αν μπορεί να αλλάξει το τοπίο», δήλωσε σήμερα ο πρόεδρος του ΣΥΝ Αλέκος Αλαβάνος.

«Ξέρουμε ότι πολλές πια προσδοκίες έχουν σημείο αναφοράς τον Συνασπισμό Ριζοσπαστικής Αριστεράς. Το 2008 θα επιχειρήσουμε να ανταποκριθούμε με όλες μας τις δυνάμεις σ’ αυτές τις προσδοκίες, θα δώσουμε τη μάχη για σίγουρη δουλειά, για διευρυμένα ασφαλιστικά δικαιώματα, για αξιοπρεπές εισόδημα», πρόσθεσε.

Τα κάλαντα στον Γ. Καρατζαφέρη

Τα πρωτοχρονιάτικα κάλαντα άκουσε το πρωί στα γραφεία του κόμματος ο πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ. Γιώργος Καρατζαφέρης από την Παμποντιακή Ομοσπονδία Νοτίου Ελλάδος η οποία έψαλλε παραδοσιακά ποντιακά κάλαντα και χόρεψε ποντιακούς εορταστικούς χορούς.

«Είθε του χρόνου να τα ψάλλουμε και να χορέψουμε στη πλατεία της Τραπεζούντας και του παραχρόνου στη Σαμψούντα», δήλωσε ο κ. Καρατζαφέρης.

Μήνυμα του προέδρου της Βουλής

Η πατρίδα μας διανύει σήμερα την πιο μακρά περίοδο δημοκρατικής ομαλότητας στη νεότερη πολιτική Ιστορία της. Εδραίωσε σε γερές και απαρασάλευτες βάσεις το Δημοκρατικό Κοινοβουλευτικό Πολίτευμα, επισημαίνει ο πρόεδρος της Βουλής Δημήτρης Σιούφας, στο μήνυμά του για το νέο έτος.

«Θεμελίωσε και βελτιώνει το πιο δημοκρατικό, το πιο προοδευτικό Σύνταγμα. Έκανε πράξη την εθνική ενότητα. Αλλά και τη συστράτευση των Απανταχού Ελλήνων στο κοινό όραμα του Οικουμενικού Ελληνισμού. Συνέβαλαν στα επιτεύγματα αυτά όλες οι πολιτικές δυνάμεις του Τόπου, όλα τα κόμματα της Μεταπολιτευτικής Περιόδου».

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Βουλής, η νέα εποχή μάς καλεί να δώσουμε ακόμη μεγαλύτερη έμφαση στην ποιοτική αναβάθμιση της Δημοκρατίας μας, να ενισχύσουμε ακόμη περισσότερο αυτά που ενώνουν όλες τις Ελληνίδες και όλους τους Έλληνες, να συνθέσουμε απόψεις και να ενώσουμε τις δυνάμεις μας σε κοινούς σκοπούς, να βρούμε το μέτρο ανάμεσα στην ανάπτυξη και το περιβάλλον και να καθιερώσουμε το μέτρο στα μεγάλα και τα μικρά της εθνικής ζωής μας.